Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Substrati za vzgojo sadik

Kravzlj

Odgovor Napisal/-a Kravzlj »

Uuu, super, hvala._________________" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "
Kravzlj

Odgovor Napisal/-a Kravzlj »

Raje bi večjo količino Very Happy Pa ni na zalogi.

A kdo ve, a je navadni "travni mah" tudi vredu za mešat v substrat in delati oporoe za rastline? Če preluftaš travo ostane polno mahu. Če bi ga posušil pa patseriziral.

LP_________________" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Kravžlj, po moje bi bil enako uporaben, oba vsaj delno zakisata,bi pa razrahljal zemljo. Saj, konec koncev, če travnika zdaj ne pregrabiš, mah hitro preraste trava in zato nič slabše ne raste, mah pa se spremeni počasi razgradi.
Pepe
Kraj: Štajerska

Odgovor Napisal/-a Pepe »

Tudi mah, ki raste v Evropi, bi moral biti enako uporaben kot tisti z druge polovice zemeljske krogle. Če se lahko porabi z domače zelenice, zakaj pa ne.
GrGr
Kraj: Občina D.Toplice

Odgovor Napisal/-a GrGr »

Na Pokljuki ga imaš marsikje pol metra ali več na debelo - za nabiranje seveda odpadejo zaščitena barja. Res ne gre to kupovat z Nove zelandije :-o
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Ni treba na Pokljuko. Tudi pod Ajdovščino ( v "Žabjem" ) ali pa gor nad Lazami so kisli tereni s takim ali podobnim mahom.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Mahov v naravi ne smemo kar tako nabirati, obstajajo zakonske omejitve.
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Spet nekaj preurejava vrt Rolling Eyes in mi manjka zemlja. Pobrala sva že vse krtine, tudi komposta je kar precej. Od kakšnega soseda je raje ne bi pripeljala, ker lahko z njo pridejo tudi mramorji in strune (edina škodljivca, ki ju na mojem vrtu še ni Laughing ).

Mi lahko svetujete kakšno kvalitetno zemljo, da bi jo mešala s krtinami in kompostom in s tem povečala količino?
Najbrž bom mešala malo tudi s kokosovimi vlakni Homeogarden. Gledala sem tole, se vam zdi ok? https://humko-shop.si/izdelek/gozdni-humus/?ref=17_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Gozdni humus je dober substrat, samo ima relativno visok pH, pred leti so me opozorili da je okrog 8,00.

Dodati mu je potrebno šoto, ali vsaj material iglavcev._________________mfranc
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

mfranc: Surprised jaz bi laično pomislila, da je gozdni humus bolj ko ne kisel?

Ampak seveda mu Humko doda kar nekaj različnih dodatkov.
Odgovori