Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Allium ursinum - čemaž
sigurno jih je več sort ki se razlikujejo po izgledu, vonju, okusu, rastejo eni raje v toplejših okoljih, eni raje bolj na severu... nisem si shranil strani kjer je to pisalo, zdaj je pa ne najdem več. Mislim da so bile opisane 4 sorte, spomnim se da je bila omenjena "Kanada", ne kot sorta, ampak kot prostor kjer ena od sort najraje uspeva... torej v SLO je samo ena sorta? Ok.____________________
Jaz opažam, da je precej razlik, nekatere komaj pojem par listov in me zelo peče, druge pa lahko jem kot solato, malo peče ampak mi paše in tudi želodec se ne pritožuje. Ravnokar zadnjič je bil primer, da sem najdel čemaž blizu enega izvira, rastel je ob potoku je bil močan ufff, potem mnogo višje v gozdu pa sem lahko jedel kar v šopih.