Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Sladka batata, sladki krompir - Ipomoea batatas

Uporabniški avatar
Peter

Odgovor Napisal/-a Peter »

živa
Jaz sem lani dal v vodo trgovinskega, kateri je potreboval več kot 3 tedne, da je pognal.
Sem pa s trenutnimi 2-3 tedne prezgoden, ker so dovolj veliki, da bi lahko šli v zemljo.
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

moj res ne ve, kaj mora delati. trgovinski mi je dal lani toliko poganjkov, da so bili vsi založeni z njimi. Neverjetno je delal, je pa res, da sem kupila najtežjega.
Bom še malo počakala._________________Lp, Živa
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Živa, kako pa ga imaš položenega v vodo? Mogoče stoji "na glavi"?_________________naredimo svet lepši
živa

kot zmeraj, pravilno, potopljenega v vodo do par cm pod vrhom. Ne narobe. imam eno plastično vederce, ki je visoko cca 30 cm._________________Lp, Živa
brbr

Živa, pri meni odganjajo tisti, ki jih še hranim za pojest. Če želiš in hodiš kaj tod okoli, lahko dobiš kakšno korenino..._________________naredimo svet lepši
živa

Brbr, ne boš verjela, danes sem videla 5 mikroskopsko majhnih poganjkov, začetek.jupi, jupi, jupi Najlepša hvala za tvojo radodarnost, očitno bom vseeno imela sadike.

bom pa jutri v žabariji, na Pediatrično kliniko se odpeljem popoldne poslušat dr. Evgena Benedika o smiselnosti prehranskih dopolnil. Je doktor živilskih ved (ne vem, če sem se prav izrazila) in ne medicine, sem že poslušala njegovo predavanje o celiakaški prehrani. Škoda le, da nimajo več predavanj na temo prehranskih artiklov._________________Lp, Živa
brbr

Včeraj sem posadila poganjke v posamične 1/2L lončke. Dva poganjka sta že zelooo dolga in sta se začela ovijati en okoli drugega.
Razmišljam, da bi ju, ko si malo opomoreta od presajanja, skrajšala.

Kaj pravite?

IMG-20230411-102724_________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Kaj pa, če bi ga pogrobala v nov lonček? Bilo bi zanimivo videti, če bi se na delu pred grobanjem pojavili stranski poganjki ali pa bi vse samo naprej raslo.
brbr

Dobra ideja... Bom videla, kako bi se mi prostorsko to izšlo. Zaenkrat so rastlinice v vrtcu, skupaj s plodovkami. In je kar dern...._________________naredimo svet lepši
živa

Ko sem sama imela take sadike, sem predolge porezala in dala v vodo. Če so imeli vsaj list ali dva, so naredili korenine, drugače ne.
grobanje bi imelo smisel, saj na njivi tudi naredi nove korenine dolga rastlina, vendar jih je tam treba ali puliti ali krajšati rastline.

letos teh težav ni, moji poganjki so dolgi 1,5 cm_________________Lp, Živa
Odgovori