Odlična nastanitev. Moram na mojega namestiti tako mrežo, ker ptice res izkljuvajo zalego, kar se pozna tudi na "nepremičnini". Poslikam delo roparjev..._________________naredimo svet lepši
brbr: Sedaj je vprašanje: komu dati prednost? Ptičem ali insektom? Kako gre že tisto, če človek poseže v naravni red? Nazadnje urejal/a muha 31 Mar 2023 09:20; skupaj popravljeno 1 krat
Obljuba dela dolg. Tako izgleda, če hotel napadejo pernati roparji...
Moram pristopit k koreniti prenovi. Sicer glavno sezono že zamujam, pa vseeno mislim nadomestiti trstiko (premajhne odprtine) in opečni element (ga žuželke ne marajo) z naluknjanim lesom. Ta se najbolje obnese. Čimprej pa bom hotel zaščitila z mrežo.
Čebele pridno polnijo luknje. Kar nekaj je že "zapečatenih" in v sebi skrivajo življenje za drugo leto..._________________naredimo svet lepši
A gre kakšna žvalca tudi v trstiko? Sem jo že imel doma, pa sem si premislil, ker se mi luknje zdijo dosti premajhne. Zato sem dal samo kanele. Trenutno hotel obletavajo čebele in manjši čmrlji, se mi zdi.
Peter, glede na NIB navodila so bambus, trstika in celo papir dobri materiali. Luknje naj bodo različnih premerov od 4 do 10 mm in globine do 10 cm (ne zvrtane do konca). Največ naj bo lukenj premera 6-8 mm. Optimalna višina gnezdilnice je 1 do 2 m nad tlemi.