Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Perujsko volčje jabolko - Physalis peruviana

Odgovori
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Copatka, v kako velik lonec daš svoje?
Zunaj zasedejo kar lep kos vrta, za dva grmička Physalis peruviana pri nas 1 m2 ni dovolj.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

mravlja: copatka piše o Talni jagodi = physalis pruinosa, kjer so sadike neprimerno manjše.
mravlja

Vem. Zanima me kako velike lonce uporablja, da je zadovoljna z rezultatom.
Vseeno hvala.
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Lani sem uporabila dva, ki sta mi ostala od paradižnikov Wink . Samo zato, ker mi je bilo škoda, da bi višek sadik vrgla stran ... nisem pričakovala kakšnih posebnih rezultatov.

_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
mravlja

Aha, kakih 30-35cm premera, 15-20 litrov. Ali pa so robide enormno velike ... Very Happy
Hvala.
mravlja

Po spominu se mi zdi, da so Physalisi z začetka bolj počasne narave...
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Tonček je napisal/a:
Pri fizalisu me moti to, da so ga na tem forumu uvrstili med sadje. Če ga pridelujem, sem proizvajalec sadja, torej sadjar. In tako se razhudi nekaj forumašev skupaj in si rečejo: Fantje, a užgemo eno sadjarsko. In se eno uro pogovarjajo o razhudniku fizalisu. Nepredstavljivo.

Tonček je napisal/a:
Copatka, hvala! Letos bom poskusil s tem perujskim fizalisom pod najboljšimi možnimi pogoji in če se slabo izide, bom poskusil še s tanizkim. Tele moje rastline se spravljajo pokonci, kot rečemo po domače, "kot bolan s_rat". Posejano 7. marca, kalilo 10 dni, zdaj so pa taki:

Fizalis

Sem videl, da mi je besedo s...rat spremenilo v "kakat". Če se obilno naješ, pač ne greš kakat, ampak se kraljevsko use...rješ. Kera svetohlinska cenzura!!!

Česar polno je srce, to usta govore (oz. to prsti natipkajo). Star slovenski pregovor
Nazadnje urejal/a muha 05 Apr 2023 16:37; skupaj popravljeno 1 krat
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Danes imam veselje do metle. Tonček ima kar nekaj genialnih idej, ki pa žal ne spadajo med razpravo o gojenju rastlin, zato sem jih preložila v nov predalček. Na njegovo željo dostopen vsem. Kar se bo podobnega še pojavljalo tule ali kje drugje, bo ravno tako pristalo tam.
Dajmar

Odgovor Napisal/-a Dajmar »

Sem jeseni dal v neogrevano sobo zdaj pa veselo odganja, samo svetlobe mu manka.
mravlja

Dajmar pozdravljen. Si jih prezimil?
Odgovori