Pozeba 2023
-
- Kraj: Občina D.Toplice
-
- Kraj: Domžale
-
- Kraj: Štajerska
-
Pozdravljeni
Pri nas dva dni zapored -3, danes pa -1
Stebričasta sliva odcvetela, breskev in češnja je v začetku cvetenja.
Asimina ima cvetove na pol zaprte, na pol odprte. Ogromno cvetov.
Vse imam blizu hiše.Breskev in Asimino 1,5m od hiše.
lep pozdrav_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Pri nas dva dni zapored -3, danes pa -1
Stebričasta sliva odcvetela, breskev in češnja je v začetku cvetenja.
Asimina ima cvetove na pol zaprte, na pol odprte. Ogromno cvetov.
Vse imam blizu hiše.Breskev in Asimino 1,5m od hiše.
lep pozdrav_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
-
- Kraj: Domžale
Pri meni -2/-3, včeraj še kakšna stopinja nižje. Jablane so pretežno počasne, še nekako v fazi zelenih popkov, morda kje že kak rožnat. Upam, da bo OK.
Slivi sta v podobn fazi. Najhitrejše so hruške/naši, ki so v balonski fazi. Tukaj zna biti problem.
Kaki ima porjavele brste. Ampak jih je imel tudi predlani ob še nižjih temperaturah, pa je vseeno potem odgnal in je malo drevesce dalo 3 gajbice plodov.
Fige delujejo nepoškodovano, "brebe" so sicer še malo napete, ampak lepo zdravo zelene.
Mali dreni ne je**** žive sile; tudi za ostalo jagodičevje predvidevam, da je dobro preživelo.
Breskve z odprtimi cvetovi pri sosedih so pretežno posmojene, zaprte do rahlo odprte češnje pa niti ne. Jaz nimam ne enih, ne drugih, zato se ne sekiram.
Slivi sta v podobn fazi. Najhitrejše so hruške/naši, ki so v balonski fazi. Tukaj zna biti problem.
Kaki ima porjavele brste. Ampak jih je imel tudi predlani ob še nižjih temperaturah, pa je vseeno potem odgnal in je malo drevesce dalo 3 gajbice plodov.
Fige delujejo nepoškodovano, "brebe" so sicer še malo napete, ampak lepo zdravo zelene.
Mali dreni ne je**** žive sile; tudi za ostalo jagodičevje predvidevam, da je dobro preživelo.
Breskve z odprtimi cvetovi pri sosedih so pretežno posmojene, zaprte do rahlo odprte češnje pa niti ne. Jaz nimam ne enih, ne drugih, zato se ne sekiram.