Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Zelena solata - Lactuca sativa

Odgovori
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Ja, tenis žogice, prerezane, da jih lahko nasadim na količke. Super za podpiranje protitočne mreže in vsakršnih prekrivk.
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Madonca, Muha, vsake toliko kresneš kakšno novo besedo, da ti kar zaploskam! Ne gre za prav ali
narobe, gre za iskrivo izražanje up. Prekrivka, točno to.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Muha, krasne solatke! Vesela sem, da ti žogice dobro služijo._________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Melona: to je kar naš družinski hobi. Izumljanje novih besed, premetavanje vrstnega reda črk v besedah, govorjenje po zlogih nazaj .... Otročje in zabavno. Wink Včasih pa kaj od tega uide še v zapise . Embarassed

PS: ampak prekrivko sem očitno od nekje pobrala.
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

Lani sem tudi jaz posvojila to metodo teniških žogic. Super!
Imam na njivi polno sadik solat, ki so preživele zimo, le volje in prostora ne, da jih presadim. Moram posaditi vzgojene sadike solate in zelja._________________Lp, Živa
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Hej, sem popolni začetnik pri solatah, sadike kupujem. Kupil sem Prodigio, rdečo rozetasto solato, piše tip Batavia. Kakor razumem, naj bi ta tip v redu prenašalo tudi vročino, predvsem pa naj bi se jo dalo rezati in pričakovati, da potem znova odžene. Drži? Hvala.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Ne poznam.
Na splošno pa solato raje obiram, kot režem. Več srčka ostane nedotaknjenega in se hitreje znova obraste.
GrGr
Kraj: Občina D.Toplice

Odgovor Napisal/-a GrGr »

Vsekakor obiranje, ne rezanje. V vrtnariji(?!?) so mi za hrastovolistno zatrjevali, da se jo reže. Lahko se jo seveda (od)reže, a obira se jo dlje...
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Ampak jaz sem s solato tak začetnik, da niti ne razumem razlike med obiranjem in rezanjem Smile

(Doslej je bilo moje glavno področje sadje in čebelje rastline.)

Torej, ko rečemo, da obiramo, počnemo kaj točno? Poberemo samo zunanje liste na primer?
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Crtj, tako ja. Obtrguješ /trgaš zunanje liste, srček pa pustiš pri miru. Tako solata raste naprej in je na voljo dalj časa.

Zato so rozetaste solate primernejše (listi rastejo vsak zase in se ne zvijajo en čez drugega kot pri glavanti solati)._________________naredimo svet lepši
Odgovori