Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Škropljenje - kaj, kdaj in s čim
-
- Kraj: Domžale
Če je bil lani velik pridelek, je možno da ste padli v "izmenično" rodnost, torej letos skoraj ne bo nič, drugo leto spet močan cvetni nastavek. Paziti je potrebno na pravočasno redčenje. Jaz imam na enem sadovnjaku tudi takšno situacijo, ker nisem nič redčil, niti nisem utegnil, potem smo še imeli 2 x točo, plodiči so bili grozno potolčeni, takrat me je tudi vse minilo. Ampak kljub temu bi moral redčit.
Redčenje je zelo pomembno opravilo, kot prvo delaš na kvaliteti plodov, saj vsi želimo pojest kvaliteten lep plod poln arome, sladkorjev itd., kot drugo imaš vsako leto pridelek, ker se izogneš izmenični rodnosti.
Redčenje je zelo pomembno opravilo, kot prvo delaš na kvaliteti plodov, saj vsi želimo pojest kvaliteten lep plod poln arome, sladkorjev itd., kot drugo imaš vsako leto pridelek, ker se izogneš izmenični rodnosti.
laksikon je napisal/a: |
Če je bil lani velik pridelek, je možno da ste padli v "izmenično" rodnost, torej letos skoraj ne bo nič, drugo leto spet močan cvetni nastavek. Paziti je potrebno na pravočasno redčenje. Jaz imam na enem sadovnjaku tudi takšno situacijo, ker nisem nič redčil, niti nisem utegnil, potem smo še imeli 2 x točo, plodiči so bili grozno potolčeni, takrat me je tudi vse minilo. Ampak kljub temu bi moral redčit. Redčenje je zelo pomembno opravilo, kot prvo delaš na kvaliteti plodov, saj vsi želimo pojest kvaliteten lep plod poln arome, sladkorjev itd., kot drugo imaš vsako leto pridelek, ker se izogneš izmenični rodnosti. |
tudi jaz opažam, izmenična rodnost na polno, celo na hruški viljamovki. je pa dokaj neenakomerna, mogoče je bila pozeba, težko rečem_________________NM
-
- Kraj: Domžale