Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Smrdokavra

crtj-admin
Site Admin

Smrdokavra

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
Uporabniški avatar
Seasmoon
Kraj: Obala

Odgovor Napisal/-a Seasmoon »

Smrdokavra na orehu. Že 4-krat je prišla na okensko polico. Mislim, da je lani ni bilo.

Life is like a game ... play it ...

Slika
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Ja, saj živiš v pravem ptičjem raju! Very Happy Smrdokavra se najbrž precej redko pokaže. Vsaj pri nas je še nisem opazila.
Uporabniški avatar
Seasmoon

Ja, zadnjič sem videla netopirja na tleh, ki je pol odletel. Danes se mi je pa smrdokavra pojavila na okenski polici. Nisem mogla verjeti.

Že spet je prišla na okensko polico. Bi jo rada slikala, ko pride na okensko polico in gleda notri. Ampak vedno, ko usmerim objektiv proti njej, takoj odleti stran. Kot, da čuti, da nekaj počnem. Smrdokavra je (ptica selivka?) in že nekaj let nazaj se je pojavila, tukaj pri meni. In mislim, da se ne skriva veliko, ker se spomnim, da je večkrat prišla pred hišo in vedno je iskala hrano na tleh. In tudi zdaj, večkrat pride na okensko polico. Nekaj let je ni bilo in sem se spraševala, da kje je in zdaj se je spet pojavila. Najbrž ima gnezdo tle nekje v bližini.
Nazadnje urejal/a Seasmoon 19 Apr 2023 02:09; skupaj popravljeno 11 krat

Slika
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Prava rajska ptica, prav zares. In to naša, domača... Dolgo je že nisem videl.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Pravo razkošje!
Jaz sem smrdokavro videla samo enkrat, na njivi. Mislila sem, da se mi sanja..._________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Jaz je pa v živo še nikoli nisem videla, čudovita ptica, prav eksotično izgleda.
BorutL

Odgovor Napisal/-a BorutL »

Tudi jaz, v živo, še ne.
Očitno bomo šli na ornitološko popotovanje na primorsko....
Razz
Treba je it v naravo. 8-)
borutl
Uporabniški avatar
Seasmoon

Morda pa v Sloveniji ni tako zelo pogosta kot sem mislila, da je. V zadnjih letih se je zdaj tukaj pri meni pojavila drugič. Ne pride vsako leto. Smrdokavra je najlepša, ko odpre čepico na glavici, ki izgleda kot pahljača.

Slika
stara postaja

Odgovor Napisal/-a stara postaja »

Včeraj se je pojavila tudi pri meni. Brskala je po travi, najbrž za deževniki po dežju. Spominla sem se epizode Umorov na podeželju..._________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
Odgovori