Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Iris - perunika
Danes sem razsadila sejančke - križance med črnim očetom in belo mamo. Upam, da sem izbrala pravi čas in da jih bo vsaj nekj preživelo. So pa zanimive rastlinice tudi ko so majhne.
V tej posodici, pokriti s prozorno vrečko, ki je bila čez zimo zunaj, na hišnem pragu, so pognali mali sejanci.
Takole sem jih ločevala.
Ostanek semena se še vedno drži vsake rastlince.
Takole so zdaj vsaka v svoji posodice. Posodice bodo zakopane v zemljo.
V tej posodici, pokriti s prozorno vrečko, ki je bila čez zimo zunaj, na hišnem pragu, so pognali mali sejanci.
Takole sem jih ločevala.
Ostanek semena se še vedno drži vsake rastlince.
Takole so zdaj vsaka v svoji posodice. Posodice bodo zakopane v zemljo.
Zdaj cveti že precej perunik. Škoda le, da neprestano dežuje, ker niso tako lepe, saj jim dež zlepi liste na kupolah, nekatera cvetna stebla pa se zaradi teže poležejo. Pa več je seveda gnitja, sploh če kak polž poškoduje steblo. Letos se je tudi prvič zgodilo, da so nekatera cvetna stebla ostala kratka, le kakih 10 cm. Najbrž zaradi mraza.