Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Motovilec - Valerianella locusta
Mi smo ga večino že pojedli. No, ravno danes bom še poskusila nabrati eno skledo. Tistega, ki je bil na gosto sejan in je zdaj kolikor toliko spodoben za nabiranje.
Je pa zdaj, ko je odrastel bolj trd.
Kakor koli, z letošnjo bero motovilca sem zelooo zadovoljna. Je bil velikokrat na "sporedu"._________________naredimo svet lepši
Je pa zdaj, ko je odrastel bolj trd.
Kakor koli, z letošnjo bero motovilca sem zelooo zadovoljna. Je bil velikokrat na "sporedu"._________________naredimo svet lepši
Nabrala sem motovilec iz balkonskih korit. Sejala sem ga februarja, če ne celo marca. Selitveni servis je vse moje zelenje skrbno preselil na Povlje. Koriti sem postavila ob hišo ob severno steno, kjer dobi malo sonca le zjutraj in je precej na mrzlem. Krasen, mlad, mehek, sočen, a majhen. Pa rajši naberem in operem majhnega kot da mi uide v cvet. V enem vedru z drevescem, ki stoji na zelo sončnem mestu, se je že potegnil proti cvetenju.
Še za eno skromno porcijo ga bo. Ga moram ujeti pred cvetenjem._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Še za eno skromno porcijo ga bo. Ga moram ujeti pred cvetenjem._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
brbr je napisal/a: |
Eh, tudi, ko se potegne, je čisto spodoben za v skledo. Le na dva, tri kose ga prerežeš pa je. |
Ladka s Povelj, Bahnkova
Jaz imam motovilec v najrazličnejših fazah: najlepša je tista, ko je bil posejan letos spomladi v korita, zdaj pa na severni strani hiše z jutranjim soncem počasi raste in bogati kupljeno solato v skledi. Še nič ne sili v cvet. Neko seme se je nekoč na svojo pobudo zasejalo v skledo z netreski in zdaj pri sedmih centimetrih višine cveti._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Ladka s Povelj, Bahnkova