Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Bramorji - Gryllotalpidae
Spet je leto naokoli in spet je na vrtu aktualen bramor.
Letos nisem zalivala z entomopatogenimi ogorčicami. Očitno se je spet naselil s sosednjih travnikov. Vrt je na nekaterih mestih kar prerit. Šlo je nekaj paprik, kakšna solata, kolerabica. Potem je bil nekaj časa mir, zdaj pa so padle vse tri na novo posajene nadzemne kolerabice. Odgriznil je samo spodnji del koreninice. Sem posadila nazaj in zalila, mogoče preživijo, čeprav ne vem, kako se bo obneslo v tej vročini._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Letos nisem zalivala z entomopatogenimi ogorčicami. Očitno se je spet naselil s sosednjih travnikov. Vrt je na nekaterih mestih kar prerit. Šlo je nekaj paprik, kakšna solata, kolerabica. Potem je bil nekaj časa mir, zdaj pa so padle vse tri na novo posajene nadzemne kolerabice. Odgriznil je samo spodnji del koreninice. Sem posadila nazaj in zalila, mogoče preživijo, čeprav ne vem, kako se bo obneslo v tej vročini._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Na FB sem zasledil zanimiv način lovljenja bramorjev:
https://www.facebook.com/photo?fbid=10158350050804861&set=g.742412362578289
https://www.youtube.com/watch?v=z4xCcYc61OY&feature=youtu.be&fbclid=IwAR0VjKmuzaTdxzdimLJpL_sDSy7D_3hruGTHJjOJEW3f-gV6_rhb89sndpA
Bo treba probat.
https://www.facebook.com/photo?fbid=10158350050804861&set=g.742412362578289
https://www.youtube.com/watch?v=z4xCcYc61OY&feature=youtu.be&fbclid=IwAR0VjKmuzaTdxzdimLJpL_sDSy7D_3hruGTHJjOJEW3f-gV6_rhb89sndpA
Bo treba probat.
Nikoli nisem imela na vrtu krtov in voluharjev. Pa tudi pri sosedih nikoli nisem opazila rovov in krtin. Očitno jim ne ustreza ta naša zemlja na srečo. Samo enkrat se spomnim, da se mi je kar naenkrat začela sušiti solata in nisem vedela, ali jo je napadla kakšna bolezen, ali je to zaradi suše, ali pa kakšna žival grize korenine spodaj in so mi rekli v trgovini, da imam skoraj zagotovo bramorja na vrtu. In so mi dali neki proti bramorju in pol ga nisem imela nikoli več. Imam pa na zelenici veliko svedrčkov zemlje tako, da so očitno pri meni zelo aktivni deževniki.
Life is like a game ... play it ...
Kanal za lovljenje bramorja deluje popolnoma enako kot lončki, ki jih zakopljemo v zemljo in bramor po naključju pade v lonček, ko se ponoči sprehaja po vrtu. Pri kanalu je večja verjetnost da pade notr, in nato po kanalu pride do vedra.
Za kanale sem uporabil CW kanale za montažo kaufa. Sicer se jih nekaj nalovi, vendar jih je po moje še veliko v zemlji.
Če ima kdo kakšno bolj uspešno metodo, se priporočam. Prav tako se priporačam, če ima kdo še kaj Mesurol granulata (ki se ga ne dobi več) za prodat ki je zelo uspešen za odstranjevanje bramorjev.
Za kanale sem uporabil CW kanale za montažo kaufa. Sicer se jih nekaj nalovi, vendar jih je po moje še veliko v zemlji.
Če ima kdo kakšno bolj uspešno metodo, se priporočam. Prav tako se priporačam, če ima kdo še kaj Mesurol granulata (ki se ga ne dobi več) za prodat ki je zelo uspešen za odstranjevanje bramorjev.