Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Katero visoko travo za preprečevanje pogledov, gosta

crtj-admin
Site Admin

Katero visoko travo za preprečevanje pogledov, gosta

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
tigrček

Odgovor Napisal/-a tigrček »

katero tavo naj zasadim ob ogrji, da nam ne bodo gledali v parcelo. vsaj 140 cm, gosta, pa nič kitajskega.Kje se kupi, a to posejem letos in bo zraslo ali kako. hvala
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Ustreza (visoko 140+, gosto, ni kitajsko, zraste v isti sezoni in ni še prepozno) nekaj, čemur se pogovorno reče trava, čeprav to biološko ni. Sicer bodo potem zelo gledali rastline same, verjetno pa se ne bo videlo skozi, ker raste precej košato.

Za setev rabiš dovoljenje ;)
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

A to misliš travo za pržit, Črtj? Mi ni takoj kapnilo Very Happy_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
tigrček

a pol noben ne ve kaj posjat. a ima kdo kako seme teh trav saike.
notranjka

Odgovor Napisal/-a notranjka »

Very Happy Very Happy Very Happy
Do solz sem se nasmejala....

Mogoče bambus ,vendar ga moraš malo omejiti,ker drugače ne sam da te sosed ne bo videl,še jezen bo nate.

Drugače pa mogoče še Pampaška trava ali Miskant.
Vendar čez zimo potem tudi ni ravno visoko,saj jo režemo._________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
BorutL

Odgovor Napisal/-a BorutL »

Miskant, zagotovo. Trpežno v vsakem pogledu.
Res je, da od pomladanske rezi pa tja do junija ni ravno neka meja, saj mora na novo zrasti, sicer pa dobro deluje v tem smislu.
Druge trave niso visoke 140 cm (bambus ne priporočam, če ni močno omejen) oz. so tako visoki le njihovi cvetovi, rast pa ni tako kompaktna kot miskantova.

Drugače pa bi ti predlagal živo mejo iz gabra. Trpežno, suho listje ostane do pomladi gor, rast ni divja... rez pa 1x letno.
Treba je it v naravo. 8-)
borutl
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Eh, tigrčku smo v vseh teh letih dali že ničkoliko nasvetov, kako zastreti svojo parcelo. Če bi se tega lotil že v začetku in zasadil liguster ali kaj podobnega, se mu s tem sploh ne bi bilo treba več ukvarjati. Wink Tukaj in tukaj Trava tudi ne bo rešitev, brez ustreznega striženja ne bo obstala v želenih mejah. In krepko na svojo stran meje jo je treba posaditi, da ne bo sčasona pričela riniti v sosedov življenjski prostor.

Oprosti tigrček, ampak res sem se naveličala dajati nasvete v prazno.
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Jaz sem podal odgovor v okviru parametrov vprašanja...

Aha, še kje se kupi: https://www.konopko.si/trgovina-konopljinih-izdelkov
tigrček

Ok a ima kdo ta liguster da si pridem narezat vejice da jih podtaknem.lp
Odgovori