Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Žlahtnjenje vrtnic in sejanci
Moderator: Melona
Prvo dete, ki je zacvetelo letos. Ko sem priša iz dvodnevnega izleta, me je čakalo tole modrikasto darilo. Ima preko 20 cvetnih lističev, visoka 26 cm, cvet 7 cm, diši. Vliva mi upanje, ker kot vidim, kaže dobre znake, da bi lahko bila dober material za žlahtnenje naprej. Plod križanja Dioressence X Easy Does It.
Sedaj imam nekaj modrikastih ali vsaj približno proti tem vetru
_________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
Sedaj imam nekaj modrikastih ali vsaj približno proti tem vetru
_________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
Letošnji prvi žlahtneni sejanec, njegova mama (nova sadika v loncu) se je posušila. Ostal mi je tale mali za spomin.
Hi Ho Silver x Sterling Silver, mali diši da je joj, pa cvet ni velik. Ne glede na čisto vse ga bom ohranila, tudi če ne bo dosti zrastel. Dal mi je vonj in barvo, sem se bala, da bo bolj svetel. Tudi temnejša zunanjost na hrbni strani cvetnih lističev
me preseneča, glede na bližnji in daljni rodovnik. Bomo videli drugi cvet.
[/url
DVOLETNIKI (zadnji dve sliki);
Desno zelo dišeč dvoletnik z dvema vejama. Ne morem ugotoviti porekla, saj ni dobil prave tablice (kriv seveda naš pes). Tablica, ki je bila zavezana na to vrtnico je bila od sosednjih sejancev. Kdo je oče pa mi ni jasno.
10 cm kvaliteten cvet in zelo diši. Ga bom precepila samo zaradi tega cveta, ampak kar doma, na kak navaden sejanec ramblerja._________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
Hi Ho Silver x Sterling Silver, mali diši da je joj, pa cvet ni velik. Ne glede na čisto vse ga bom ohranila, tudi če ne bo dosti zrastel. Dal mi je vonj in barvo, sem se bala, da bo bolj svetel. Tudi temnejša zunanjost na hrbni strani cvetnih lističev
me preseneča, glede na bližnji in daljni rodovnik. Bomo videli drugi cvet.
[/url
DVOLETNIKI (zadnji dve sliki);
Desno zelo dišeč dvoletnik z dvema vejama. Ne morem ugotoviti porekla, saj ni dobil prave tablice (kriv seveda naš pes). Tablica, ki je bila zavezana na to vrtnico je bila od sosednjih sejancev. Kdo je oče pa mi ni jasno.
10 cm kvaliteten cvet in zelo diši. Ga bom precepila samo zaradi tega cveta, ampak kar doma, na kak navaden sejanec ramblerja._________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.