Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Napajalniki za ptice
Ja, mogoče je malo nizka.
Sicer pa k meni na vrt tudi prihajata ene dve tri mačke, pa kakšne ptičje morije še nisem opazila. Bolj moram skrbeti za preživetje zlatih ribic v bazenu za zalivanje. Tam znajo mačke sedeti na robu in oprezati za ribami. Tako imam čez bazen položeno mrežo (enkrat je tudi siva čaplja prišla lovit. Sem še pravi čas prišla na vrt...)_________________naredimo svet lepši
Sicer pa k meni na vrt tudi prihajata ene dve tri mačke, pa kakšne ptičje morije še nisem opazila. Bolj moram skrbeti za preživetje zlatih ribic v bazenu za zalivanje. Tam znajo mačke sedeti na robu in oprezati za ribami. Tako imam čez bazen položeno mrežo (enkrat je tudi siva čaplja prišla lovit. Sem še pravi čas prišla na vrt...)_________________naredimo svet lepši
Notranjka, aha mi je všeč. Samo moti me tista skulptura na sredini. Bova šla z dragim kupiti en tak podoben napajalnik. Kaj je težak tisti krožnik? Moram malo pogledati, da če imajo morda v Italiji cenejše napajalnike za ptice.
Brbr, tudi tisti mi je všeč. Sam morda je malo prenizek. Moral bi biti malo višji. Moja mačka nori za pticami.
Brbr, tudi tisti mi je všeč. Sam morda je malo prenizek. Moral bi biti malo višji. Moja mačka nori za pticami.
Life is like a game ... play it ...
Super zgleda tole._________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
http://poosmiinpol.blogspot.com/
Dober mesec je minil odkar smo postavili napajalnik za ptice in moram reči, da se moram prav ustaviti in nekaj cajta opazovati, če želim videti kakšno ptico v napajalniku, ker ga obiskujejo bolj poredko. Na vsake toliko časa pride kakšen vrabec, pa 1x sem videla kosa in to je vse. Nekaj dni nazaj sem videla šojo zelo blizu napajalnika in sem mislila, da bo šla piti, a ni šla. Preseneča me, da ne pridejo siničke. Sem pa opazila, da čebele zelo pogosto hodijo piti vodo v napajalnik. S tačkami se primejo za rob od napajalnika in z rilčkom pijejo. Očitno so zelo žejne in rabijo vodo. So pa zelo previdne, da ne padejo notri, ker, če vidijo, da je voda prenizka in jo ne dosežejo, pol odletijo stran. Zdaj ne vem, kako je pri vas ostalih, ampak pri meni je tako. Imam občutek, da ptice niso ravno navdušene nad napajalnikom. Morda je krivo vreme, ker je tako čudno poletje in imajo ptice dovolj vode drugje.
Life is like a game ... play it ...
Morda se morajo nanj šele navaditi nanj.
Poleti in v sušnih obdobjih vedno puščam zunaj večjo globjo posodo z vodo in enako, kot pri tebi, zadnja leta hodijo tja pit le čebele. V kotu imam večji kamen, po katerem brez skrbi lahko pridejo do vode. Leta nazaj smo pa imeli kose, ki so ljubili kopeli. Saj piti jih nisem videla, kopali so se pa parkrat na dan. V današnji "generaciji" se je gen za kopanje izgleda izgubil.
Poleti in v sušnih obdobjih vedno puščam zunaj večjo globjo posodo z vodo in enako, kot pri tebi, zadnja leta hodijo tja pit le čebele. V kotu imam večji kamen, po katerem brez skrbi lahko pridejo do vode. Leta nazaj smo pa imeli kose, ki so ljubili kopeli. Saj piti jih nisem videla, kopali so se pa parkrat na dan. V današnji "generaciji" se je gen za kopanje izgleda izgubil.