Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Jagodnjak - Fragaria

Odgovori
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Jaz tudi ne vidim fotografije. Ne tvoje, ne svojih kje drugje. Na mojalbum.com ni normalnega menija. Upam, da je le začasno, da kaj preurejajo. Ker, če bo mrknil še ta .... Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil
Pepe
Kraj: Štajerska

Odgovor Napisal/-a Pepe »

Digitalno potrdilo, ki ga uporablja mojalbum.si ni všeč brskalniku. Zato se fotografije ne vidijo kar tako.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Aha, mojalbum.com se je spet postavil na noge! Sedaj je sličica lepo vidna.

živa: če je sadika tiste jagode, katere plod imaš v roki, že stara, lahko da vitic sploh ne bo. Drugače se pa z viticami znajo kar hitro razširiti. V enem letu ne, v 5 pa že pokrijejo pokrijejo precejšnjo površino. Najbrž si že sama opazila, čim mlajša je rastlina, več ima vitic.
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

Muha, imam dve leti sadike in bi rada dokupila, če kdo ve, kaj naj kupim. žal darovalka pojma nima, kako se imenuje.
te ogromne jagode imajo jedce, ker je hitro zmanjka, zato poberem tudi manj zrele._________________Lp, Živa
Robertino

Odgovor Napisal/-a Robertino »

Letos sem posadil nekaj jagod, pa imam požeruhe, ki jih prav grdo načnejo. Velikokrat sem skušal ugotoviti, kdo je krivec. okril sem ga ravnokar - mali, skoraj beli poži, ki niso daljši od enega centimetra. Ima kdo rešitev, kako naj se jih znebim?

Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Poskusi z ekološko sprejemljivimi železovim zrnci tipa Ferramol, Ironmax, ki jih dobiš v prosti prodaji. Za velike slinarje delujejo, pri malih pa nisem čisto prepričana, a imam vtis, da nekaj učinka le je. Najbolj mamljive so,tako pišejo, če so vlažne, se pravi ravno v teh časih, ko vsak dan dežuje. Jaz sem jih posula takoj, ko sem videla prerešetane liste fižola. Novi so celi.
krt

Odgovor Napisal/-a krt »

Take poškodbe običajno naredijo ptiči, pri nas npr. kosi, zato jagode pokrijem z mrežo, kjer je to možno. Polži delajo luknje oz. izvotlijo jagode. Polžev se znebim s pobiranjem zvečer, zjutraj ali po dežju.
Robertino

Hvala za tole. Mogoče so pa res kosi. Mrežo imam, le par letev rabim, da bo nad jagodami in kosov kljun ne bo mogel blizu.
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Ja, to so brez dvoma poškodbe od ptičjih kljunov.
Polž drugače objeda.
Robertino

Veste kaj sem našel ravnokar? Ene male rdeče živahne hroščke s črno glavo velike med 2 in 5 mm. In še ene črne, enake velikosti, ki pa se jim nikamor ne mudi. Sem skušal slikati s telefonom, pa se komaj razločijo na posnetku.
Odgovori