Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Pistacija - Pistacia vera
Včeraj sem bral oglasni članek v Žurnalu, ki ga je objavila Sadikanadom, o "celinski" pistaciji, ki da mirno nese -20.
https://www.zurnal24.si/uporabno/nezahtevna-kontinentalna-pistacija-na-vasem-vrtu-365115
Ali drži, ne vem, vem pa, kaj se je zgodilo potem...
Ponoči sem sanjal o Babacu!
In sicer, da on ponuja na forumu te sadike pistacije
Nimam pojma, zakaj in kako, samo poročam
https://www.zurnal24.si/uporabno/nezahtevna-kontinentalna-pistacija-na-vasem-vrtu-365115
Ali drži, ne vem, vem pa, kaj se je zgodilo potem...
Ponoči sem sanjal o Babacu!
In sicer, da on ponuja na forumu te sadike pistacije
Nimam pojma, zakaj in kako, samo poročam
Figa ne odmre pri -10°C, tu v Loki ne.
Meni so grmi(čki), takrat višine okoli 1m, fino prestale -15,6°C mraza, par let nazaj. Pa prej -14,4°C ... Vse posledice, kar jih je bilo - porezal sem par vrhov v dolžini 20cm, to je bilo vse. So normalno rodile.
Če se za jesen dočasa umirijo in pripravljene pričakajo zimo, ni z njimi nekega problema. Več škode je s pomladnimi pozebami...
Občasno spremljam rast pistacije v Beli krajini, preživela je tretjo zimo, ženska - moškega je pobralo že prvo.
Za rezultat te zadnje pozebe pa (še) ne vem...
Meni so grmi(čki), takrat višine okoli 1m, fino prestale -15,6°C mraza, par let nazaj. Pa prej -14,4°C ... Vse posledice, kar jih je bilo - porezal sem par vrhov v dolžini 20cm, to je bilo vse. So normalno rodile.
Če se za jesen dočasa umirijo in pripravljene pričakajo zimo, ni z njimi nekega problema. Več škode je s pomladnimi pozebami...
Občasno spremljam rast pistacije v Beli krajini, preživela je tretjo zimo, ženska - moškega je pobralo že prvo.
Za rezultat te zadnje pozebe pa (še) ne vem...
"Nekje" na Gartlcu... :
Prav o teh je bilo govora malo više... - ženkica v Beli Krajini še vedno raste, tudi družbo je ponovno dobila.
Kaj veliko več izkušenj, kot to, da prezimi, pa verjetno ne bo znanega prav kmalu.
turnogo je napisal/a: |
Ima kdo od vas izkusnje s pistacijo? https://www.sadikanadom.si/pistacija |
Prav o teh je bilo govora malo više... - ženkica v Beli Krajini še vedno raste, tudi družbo je ponovno dobila.
Kaj veliko več izkušenj, kot to, da prezimi, pa verjetno ne bo znanega prav kmalu.
mravlja je napisal/a: | ||
"Nekje" na Gartlcu... :
Prav o teh je bilo govora malo više... - ženkica v Beli Krajini še vedno raste, tudi družbo je ponovno dobila. Kaj veliko več izkušenj, kot to, da prezimi, pa verjetno ne bo znanega prav kmalu. |
Sem narocil dve sadiki, ki ju bom posadil ob morju, kjer ju zima zagotovo ne bo unicila._________________Jabolko na dan, odžene zdravnika stran.
Apple a day keeps the doctor away.
Čurimuri je napisal/a: |
Pozdravljeni. Je po vseh teh letih že kdo pridelal kakšen kilogram pistacije? |
Jaz imam posajene šele prvo leto, tako da letos še nič. Če ne bo kakšna brutalna suša, mogoče v naslednjih letih.
En optimist vem da je pisal o tem, kako jih bo na Primorskem sadil._________________Iščem zanimive sadne vrste...