Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Grah - Pisum sativum
Danilo, poročaj, kako ti je bil všeč. Tudi sama sem ga spoznala šele v tvojih letih pri prijateljih Nizozemcih . Od takrat ga imam na vrtu ._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Metuljc, ja, krmni grah bi bil zelo aktualen za naše živali. Ali pač grah kot za ljudi, če poceni nabavim seme v njivskih količinah.
Zdajle mi gre za to, kaj bo prišlo po juliju na površino, kjer so česen, čebula in šalotka - tega je veliko (nekje 100-150 m2). Vsekakor lahko pride nizki fižol, verjetno tudi ddodatna serija bučk, ker ponavadi pomladi sajene kasneje počasi obupajo, razmišljal pa sem, da je enako kot fižol grah nekaj, kar imamo radi in kar rabi večjo površino, če se gremo zalogo za zimo.
Zdajle mi gre za to, kaj bo prišlo po juliju na površino, kjer so česen, čebula in šalotka - tega je veliko (nekje 100-150 m2). Vsekakor lahko pride nizki fižol, verjetno tudi ddodatna serija bučk, ker ponavadi pomladi sajene kasneje počasi obupajo, razmišljal pa sem, da je enako kot fižol grah nekaj, kar imamo radi in kar rabi večjo površino, če se gremo zalogo za zimo.
Sladkorni grah je zanimiva popestritev letošnjega vrta in jedilnika. Za prvič je dobil lepo kulinarično oceno. Kot ste svetovali, pa bi ga moral pobrati malo prej, saj so večji stroki bili že rahlo nitasti. Meni in sploh vnukom je odličen tudi surov(Copatka, hvala za dober namig). Ne bo problem "pospraviti" letine, čeprav sem ga po svoji navadi za vsak slučaj posejal preveč.
Danilo, vnuki jih imajo najrajši, ko se jih še malo drži cvetek - jih je treba vsak dan sproti pobirati _________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
-
- Kraj: Domžale