Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Navadna bogomolka - Mantis religiosa

irenakk

Odgovor Napisal/-a irenakk »

Aye-Aye je napisal/a:
... ko iz kake znanstvene fantastike. Very Happy

Ja, res. Kaj vse živi okrog nas, pa niti ne vemo. ZF tako ali tako samo kopira ali malo preoblikuje to, kar je že na našem planetu, kaj res novega pa si ne znajo izmisliti Laughing
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

voda 7. jun 2015

najde se zalepljeno na lesu ali kamnu. nikoli nisem videla, da bi kaj migotalo ali da bi ta rahlo spužvasta reč dajala znake življenja. če gdo ve naj mi pove prosim. hvala in lpvoda.

predzadnja slika je spodnji del kateri je pritrjen za oporo, zadnja fotka je zgornji (hrbtni) del.

metuljc 7. jun 2015

Kokon bogomolke. Iz njega se izleže nekaj deset malih bogomolk, velikih ko mravlje (a na dolgih nogah). No, mislim, da so se letos že izvalile.

lpmami 9. jun 2015
lpmami je napisal/a:
Kravzlj je napisal/a:

Bogomolke so zakon, prav vesel sem ko kakšno vidim. Kaj šele kokon, ko vem da jih bo še veliko več Smile
Zakaj pa? So na vrtu koristne ali ...?

metuljc 9. jun 2015

So in niso, so plenilke, torej pospravijo amrsikatero žuželko,.....

kravzlj 9. jun 2015

Koristno, odvisno za koga in kaj. Meni koristi pogled na njih, in opazovanje.

Kakor mi je znano, ne delajo problemov, ki bi vas motili. PPojedo pa kar nekaj žuželk, verjetno tudi "škodljivih" .
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

matelicl je napisal/a:
Ko sem odraščal v 60-tih sem jih lahko videl le v kakšni naravoslovni bukli, danes jih pa imam v rastlinjaku kar nekaj in sicer zelene, rjave in rumene barve. Zgleda, da s pridom uporabljajo kamuflažne barve iz okolja. Smile

Uporabniški avatar
Seasmoon
Kraj: Obala

Odgovor Napisal/-a Seasmoon »

Še v objektiv je pogledala, madonca. Kako se ji lepo vidijo očke.

Nazadnje urejal/a Seasmoon 12 Jun 2023 13:59; skupaj popravljeno 1 krat
Life is like a game ... play it ...

Slika
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Ja, lepo se vidijo velike, sestavljene oči plenilke, za katero je pomembno, da dobro vidi premikajoče se objekte in da oceni, koliko so oddaljeni. Od uspešnega lova je odvisno njeno preživetje. Me pa preseneča, kako velika je že, odrasla morda, na začetku junija. Na celini takšne najdemo kvečejmu v avgustu.
Odgovori