Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Hibiscus - Hibiskus, Newbiscus - Hibiscus Mochetous

Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Lepi cvetovi, Dajmar!
Muha, tudi pri meni dva lanska rdeča sejanca še vztrajata. Ta cvet sem slikala 15.10, vmes so bili še drugi, jutri ali pojutrišnjem pa bosta najbrž zacvetela zadnja cvetova, če ni še kje kak popek. Letos nekateri cvetijo neverjetno dolgo, večini pa je seveda zaključila in tudi odvrgla liste.

Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Zavetje in zatišje najbrž naredita svoje.
Pri mojih se zadnji popki niti niso več odprli, zakrneli so in odpadli , tudi zadnji cvetovi so bili že deformirani. Zaman sem upala, da bo podaljšano toplo obdobje kaj pomagalo.
Uporabniški avatar
Plamenka

Danes sem posejala lanska semena svojih hibiskusov iz devetih različnih rastlin. Nekatere med njimi sem oprašila.
Uporabniški avatar
Plamenka

Dva hibiskusa imata rjave liste. Kaj bi to bilo?

To je Kora alba:

To pa rdeč predlanski sejanec:

Tu se v notranjosti skriva strigalica, a najbrž ni povzročila te rjavine na robovih?

Taki so pa preostali hibiskusi. Razen da imajo kako poškodbo od toče, so v redu.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Podobno se je občasno dogajalo tudi pri mojih. Razloga še nisem ugotovila.
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Sonce?
Sem se navadil, da tudi njemu pripišem kako reč.
Uporabniški avatar
Plamenka

Muha, pa so potem cveteli ali so se listi posušili? Danes ali jutri bom šla vprašat v Eurogarden.
Sonce enako sije na vse, zato ne verjamem, da bi takole vplivalo le na dva hibiskusa.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Tisto, kar je bilo zakrnelo, je tako tudi ostalo in ni cvetelo. Ponavadi je bilo več vrhov in niso bili vsi prizadeti. Se je pa tudi zgodilo, da tisto leto ni bilo od njega praktično nič, a se je naslednje leto zbudil v polni lepoti. V glavnem se je to dogajalo pri nežno rumenem.

Zelo me zanima, kaj bodo rekli v Eurogardnu.
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Se je znalo zgoditi, da sem imel tak problem s kako lončnico. Sonce, pa slučajna žeja, in ko rastlina raste... Zalivanje pomaga.
Tudi mene zanima, kaj bodo rekli.
Uporabniški avatar
Plamenka

V Eurogardnu je rekel, da so glede na zgubane liste in malce vidnega poprha mogoče bile na delu pršice. Naj poškropim z neemovim tonikom. Na enem od letošnjih sejancev - tiste slike tu nisem objavila, pa je vidno glivično obolenjezaradi slabega vremena. Danes bodo vsi hibiskusi pkropljeni z bakrom, čez nekaj dni pa z neemom.
Odgovori