Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Cepljenje sadnih dreves

tinko

Odgovor Napisal/-a tinko »

Bavarski kivi sem cepil v začetku junija, sedaj cepim vrtnice in orehe.
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Računaš, da ti cepi odženejo še pred zimo?

Jaz bom (če bo čas, ko bo čas... in vreme) pocepil nekaj sadja. Popraviti moram škodo, ki mi jo je storila letošnja plesen.
tinko

Kivi dobro odganja. Lahko naredi do 2 m dolg odganjek. Vrtnica tudi lahko odžene in celo zacveti. Z orehi pa delam razne poskuse. Lani so se prijeli, mirovali, pozimi pa popki odmrli in pomladi niso odgnali.
mravlja

Včeraj sem se nekaj trudil s cepljenjem, nič kaj muževno ni bilo. Sem bil prepozen, ali pravi čas šele pride?
Daniel R

Odgovor Napisal/-a Daniel R »

Ja če se suša se priporoča da se pred cepljenjem podlago zaliva teden prej. Pa sedaj je bolje cepiti na čip in potem niti ni faktor, če je podlaga v soku. Je pa še vedno priporočljivo zalivati._________________Iščem zanimive sadne vrste...
elstar

Odgovor Napisal/-a elstar »

Prva polovica septembra je še tudi čisto vredu za cepljenje. Še toliko bolj, če bo po tej vročini sledila ohladitev in padavine.
mravlja

Super, bom lahko "popravljal", če bo treba ...

So bile pa podlage vzorno zalivane. Mogoče spet režem kake druge lune, da vidim, če je razlika.
iskra

Odgovor Napisal/-a iskra »

Zanima me kako se cepi kostanj ?
tinko

Iskra. Na razkol ali pa z angleško kopulacijo.
elstar

Odgovor Napisal/-a elstar »

Jaz sem videl, da so ga cepili z angleško kopulacijo.
Odgovori