Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Orehovec
Crtj, že delaš orehovčka? Jaz sem ga lani naredila v glavnem po tvojem receptu (nisem pa dodala kavnih zrn, ker jih nisem imela) in je ratal super dober . Si pa nisem zapisla natančnih količin, niti ene fotke očitno nimam . Precedila sem ga enkrat decembra in šele takrat dodala vse dišave. Hvala za nasvete!
Včeraj sem nabrala 5,5 kg orehov, danes sem jih zrezala in namočila v žganje, samo toliko, da so pokriti. Jutri jih bom pa razporedila po kozarcih z malo sladkorja in zadostno količino žganja. Vse ostalo sledi, ko bom utegnila ._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Včeraj sem nabrala 5,5 kg orehov, danes sem jih zrezala in namočila v žganje, samo toliko, da so pokriti. Jutri jih bom pa razporedila po kozarcih z malo sladkorja in zadostno količino žganja. Vse ostalo sledi, ko bom utegnila ._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ojoj, žal mi je. Tudi tukaj so zelo redki, a so velika drevesa in se jih je kar precej nabralo 😊_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Orehe mi je s hribov prinesel prijatelj, gori niso pozebli. Danes sem jih s štirimi limonami, z nageljnovimi žbicami, s cimetovo palčko in pol kg sladkorja namočila v 3 l neredčenega žganja, ga bom redčila, ko bo namok končan. Ko pridem do zrn kave, dodam še to. Crtj, letos tudi moji ne plavajo.
Se pa po malem že ubadam z mislijo, kako bom goščo dobila skozi kar ozko grlo steklenice, širše kozarce sem že vse porabila.
Se pa po malem že ubadam z mislijo, kako bom goščo dobila skozi kar ozko grlo steklenice, širše kozarce sem že vse porabila.
Jaz sem jih kot lani namočila samo v žganje in čisto malo sladkorja. Ko sem jih enkrat pozimi pretočila, sem dodala začimbe in sladkor in pustila par dni, da so se namakale (seveda sem za vekomaj na rjavo pobarvala eno svojih najljubših skled ). Moram reči, da je odličen. Eno steklenico še imam na staranju, a ne vem, če bo zdržala do nove runde . Okus je res iz meseca v mesec boljši.
Letos sem poskrbela, da bo zaloga trajala dlje.
Melona, kot vidiš, so tudi moji kozarci in pokrovčki iz vseh vetrov, komaj dovolj sem jih nabrala. _________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Bral sem tudi jaz o vinu, nisem pa še poskusil tega.
Z limonami res pazi, ker
- zelo hitro potegne alko njihovo aromo, tako da če bodo v posodi ves čas namakanja orehov, ne vem, meni se zdi res res velika količina
- to je sicer verjetno stvar okusa, vendar okusi od limon in od orehov niso tako skladni kot od pomarančne skorjice in orehov, limona malo vleče na svoje, lahko imaš na koncu pretep v kozarcu , kar še dodatno navaja na raje malo manj
Z limonami res pazi, ker
- zelo hitro potegne alko njihovo aromo, tako da če bodo v posodi ves čas namakanja orehov, ne vem, meni se zdi res res velika količina
- to je sicer verjetno stvar okusa, vendar okusi od limon in od orehov niso tako skladni kot od pomarančne skorjice in orehov, limona malo vleče na svoje, lahko imaš na koncu pretep v kozarcu , kar še dodatno navaja na raje malo manj