Hibiscus - Hibiskus, Newbiscus - Hibiscus Mochetous

Odgovori
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Zgleda, da ta rumeni zelo kasno pokuka na plan. Važno, da je, enkrat bo že cvetel.
braneb

Odgovor Napisal/-a braneb »

Danes mi je zacvetel prvi rdeči močvirc in to 'Red Sky'

Uporabniški avatar
Lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Lpmami »

Kok je pa tale lep!_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Uporabniški avatar
Plamenka

Pa se je začelo tudi pri meni. Zacvetel je lanski sejanec, ki je bil lani dvobarvni, letos pa je nežno roza. Premer cveta je zaenkrat 21cm, lani je bil 22.

braneb

O zelo lep cvet, tudi letos je dvobarvni - roza in lila. Začenja se čas za uživanje v cvetovih mh.
braneb

Še nekaj za gurmane vegeterijance 'Hibiskus pizza' z kaneloni polnjenimi z akacijevim medom. Je kar velika porcija, krožnik je premera 25 cm. Pa dober tek.

braneb

Kljub dežju se vsak dan odpirajo novi cvetovi v moji zbirki m.hibiskusov.

Uporabniški avatar
Plamenka

BraneB, je tale zadnji Ballet slippers?

Lani sem kupila hibiskus s tem imenom, dobila pa takega. Evil or Very Mad Cvet ima premer komaj 17cm.

Mojim hibiskusom v loncih rumenijo spodnji listi. A je to od preveč zalivanja ali so jim lonci premajhni? Rolling Eyes
braneb

Plamenka je napisal/a:
BraneB, je tale zadnji Ballet slippers?

Lani sem kupila hibiskus s tem imenom, dobila pa takega. Evil or Very Mad Cvet ima premer komaj 17cm.

Mojim hibiskusom v loncih rumenijo spodnji listi. A je to od preveč zalivanja ali so jim lonci premajhni? Rolling Eyes

Zadnji na sliki ni Ballet Slippers, ker je prevelik, ta na sliki meri 30 cm v premeru, Slippers pa je od 18 do 20 cm.
No pri tvojem imenu so sigurno kiksnili. 'Ballet Slippers" je beli cvet z lila poprhom na robovih cvetnih listov. Tvoj je po vsej verjetnosti 'Brandi Punch' vsaj po obliki cveta in listih. Ja res je, da m.hibiskusi niso najbolj zadovoljni z rastjo v lončkih, če že, morajo biti lonci kar precej veliki. Jaz jih imam največ eno leto po vzgoji v loncih in potem v zemljo na stalno mesto. Svoje nezadovoljstvo pokažejo z rumenenjem spodnjih listov. Močvirc je zeljnata rastlina in zelo dobro prenaša sušo ker je v naj vegetaciji in cvetenju v najbolj vročih mesecih to je julij in avgust ter je zelo trdoživa in hitro rastoča rastlina kot koruza in sončnica.
braneb

V moji zbirki imam pod imenom 'Ballet Slippers' naslednji cvet. Velikost grma do 100 cm, oblika listov javor, velikost cveta na sliki je 18 cm v premeru. Ta močvirc sodi med manjše hibiskuse.

Odgovori