Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Hibiscus - Hibiskus, Newbiscus - Hibiscus Mochetous

Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

BraneB, oba sta krasna! Tako 30 centimetrski kot Ballet slippers. Mene se drži smola, zelo pogosto dobim napačno rastlino. Rolling Eyes

Novejše močvirske hibiskuse imam v loncih s premerom 40cm. Vem, da bi jim bilo bolje na vrtu, a jih nimam več kam posaditi. Imam večje zbirke tudi drugih rož - čez 270 perunik, čez 100 maslenic, čez 60 vrtnic,...in je polno.
braneb

Odgovor Napisal/-a braneb »

Oho, pa ti imaš kar veliko vrtnarijo. A je to samo zbirateljsko ali te rožce tudi prodajaš. Kaj imaš to zbirko maslenic opremljeno tudi z imeni?
Uporabniški avatar
Plamenka

Zbirateljsko je. Maslenice, kot tudi ostale rože imam označene z imeni.
braneb

Pred leti sem tudi sam vzgajal maslenice, predvsem, da sem jih lahko fotografiral in imam svoj foto album maslenic in nato sem gomolje podaril dalje. Seveda se mi je zataknilo pri imenih pa tudi pri ločevanju enodnevnih maslenic (Daylily) in ponovnocvetnih (Reblooming Daylily). Ali so vidni kakšni posebni znaki ali listi ali višina, ti imaš sigurno veliko izkušenj s tem prepoznavanjem v svoji zbirki ali samo, da čakaš, da ponovno zacvete (čes koliko časa?) in jo označiš, da je ponovnocvetna. Te bom preko fotke vprašal za kašno ime, da kompletiram svoj foto album.
braneb

Plamenka je napisal/a:
Zbirateljsko je. Maslenice, kot tudi ostale rože imam označene z imeni.

Plamenka, daj mi zaupaj kakšno pisalo uporabljaš za označevanje imen. Jaz namreč pišem imena m.hibiskusov na pvc ploščice z alkoholnimi flomastri in ne zdrži niti eno leto napis. Sedaj ko imam kar precej grmov je to kar problem vsakoleto abnavljati pa tudi že pozabim posamezne grmičke kdo in kakšen je.
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Staedtler permanent Lumocolor duo.
Prvo pisalo, katerega napisi meni zdrže več kot eno leto. Ima dve debelini - kar je zelo uporabno.
Uporabniški avatar
Plamenka

Braneb, pišem z navadnim svinčnikom.
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Napisi s (mehkejšim) svinčnikom zdržijo dve sezoni, se pa radi razmažejo.
Uporabniški avatar
Plamenka

BraneB, tule sem ti odgovorila glede maslenic, da bomo pustili temo o močvirskih hibiskusih samo zanje:

http://forum.gartlc.si/gartlc-post-192036.html#192036

Mravlja, pri meni oznake s svinčnikom ostanejo kar nekaj let. Večinoma se prej uniči označevalec.

Tu lahko nadaljujemo o označevalcih: http://forum.gartlc.si/gartlc-about525-0-asc-75.html
braneb

Zacvetel je še en hibiskus v živi lilardeči barvi. Velikost grma do 250 cm, velikost cveta 24 cm, oblika listov podobni konoplji.

Odgovori