Gobarjenje 2023
-
- Prispevkov: 5295
- Pridružen: Ne Maj 31, 2015 2:00 am
- Kraj: Domžale
-
- Prispevkov: 5295
- Pridružen: Ne Maj 31, 2015 2:00 am
- Kraj: Domžale
-
- Prispevkov: 5295
- Pridružen: Ne Maj 31, 2015 2:00 am
- Kraj: Domžale
-
- Prispevkov: 2358
- Pridružen: To Maj 13, 2014 2:00 am
- Kraj: Radegunda, Golte
Midva sva pa danes prvič jedla lisičke z "jajčko", kot tu pravijo ;-) . Bile so bolj vrtčevske, a bodo že še zrasle
_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
![Very Happy](images/smiles/icon_biggrin.gif)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
-
- Prispevkov: 5295
- Pridružen: Ne Maj 31, 2015 2:00 am
- Kraj: Domžale
-
- Prispevkov: 534
- Pridružen: To Jun 25, 2013 2:00 am
Načeloma so pekoče strupene, so seveda redke izjeme. Zelena golobica je npr pekoča, ampak je po kuhanju užitna. Sicer ni najboljša od golobic, ampak je lahko prepoznavna in se večinoma množično pojavlja na istih mestih vsako leto. Na sploh pa so golobice milega in prijetnega okusa užitne.
Jaz osebno le zelenkasto golobico redno in načrtno nabiram, ker je zelo lahko prepoznavna in je tudi odlična goba. Edina pomanjkljivost je, da je zelo rada črviva. Isto sicer velja za ostale golobice, zato jih jaz večinoma ignororam, ker vsaj v moji okolici so skoraj vedno črvive.
Jaz osebno le zelenkasto golobico redno in načrtno nabiram, ker je zelo lahko prepoznavna in je tudi odlična goba. Edina pomanjkljivost je, da je zelo rada črviva. Isto sicer velja za ostale golobice, zato jih jaz večinoma ignororam, ker vsaj v moji okolici so skoraj vedno črvive.