Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Čajota - Sechium edule

Odgovori
Danilo

Odgovor Napisal/-a Danilo »

Muha, tale pa ne more skriti, kako ji paše med toliko moškimi Very Happy
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Nifomanka? Wink Laughing
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Iz tiste zgoraj ni bilo nič. Izgleda, da je bila prezgodnja in ji moški niso uspeli pravočasno slediti.

Sedaj se pa pričenja na polno. Največja je za dobro otroško pest, takih za oreh je pa že kar precej. Čebele imajo žur.
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Pri meni se kljub enomesečnemu zaostanku pričenja cvetenje. Moških je še izredno malo, zato vprašanje kako bo z oprašitvijo. No, tudi ženskih cvetov še ni veliko. So pa in upam, da bo kaj iz njih vsaj za naslednjo sezono.
Danilo

Bo, bo, september in oktober bo njihov mesec.
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Muha, ti imaš že plodove? Shocked Jaz sem na svoji čajoti komaj pred parimi dnevi opazila popke in tole je največ, kar imam. Tudi moški cvetovi so nekje blizu.

Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Ja, eno sem našla v debelini srednje velike pesti (danes),

precej jih je pa že velikosti slive.

Na kompostniku imam tako šavje, da vsega niti pregledati ne morem. Ker ni dovolj opore, se širijo po tleh. Moških cvetov pa za obilno čebeljo pašo.

Plamenka, Bicikel:
v parih dneh me bosta dohitela.
Danilo

O, bravo Muha. Moram preveriti po goščavah, če se skriva kaj podobnega.
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Muha, odlično, ravno prav za debeluhe.

Ja pri meni smo na istem kot pri Plamenki. Res je še dva meseca časa, mogoče celo kaj več.
Ne da bi človek bil lačen, a je vseeno fajn, da se vsaj semenski material zanesljivo seli v naslednjo sezono. No, bom poročal čez kakšne 3 tedne, ko se vrnem z dopusta. (sej še ne grem takoj, bom počakal, da se shladi)
Uporabniški avatar
Peter
Kraj: Lucija

Odgovor Napisal/-a Peter »

Pozdravljeni,
Pri meni pa je letos nadpovprečno. Prve veliki plodovi so bili zreli sredi julija in več krat smo tudi natrgali te drobne, ki jih ni potrebno lupiti, kot dodatek h krompirju. Nekaj večjih je še gor. Drugače pa je sedaj malo zatišja in se je število novih plodov zmanjšalo. Sem pa siguren, da bo v jeseni polna.
Odgovori