Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Hibiscus - Hibiskus, Newbiscus - Hibiscus Mochetous

Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Cvetovi niso posebej veliki, v glavnem izpod 20 cm, a jih ima zato več kot obilo. Zjutraj pred fotografiranjem sem pobrala čez 50 ovenelih včerajšnjih. Gre za en sam grm, ki raste tik ob dvoriščnem odtočnem kanalu.

Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

A ta je Red sky? Moj je zacvetel pozno v primerjavi z drugimi.
Uporabniški avatar
Plamenka

Danes je zacvetel 4. sejanec, potomec lanskega ozkolistnega sejanca. Prvi cvet je imel premer kar 31cm. Zanimivo, da ima mama letos premer le okoli 25cm, lani pa je imela največ 32. Tako da ta sejanec zaenkrat ostane doma.

mama:

Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Saj ne vem, kaj je lepše; da žari kot mama ali ta oster otrokov rob. Oba čudovita.
Uporabniški avatar
Plamenka

Še en sejanec, potomec mame na prejšnji sliki. Zaenkrat v premeru meri 28cm, tekom dneva pa bo cvet najbrž še zrasel.

Še od štirih letošnjih sejancev pričakujem cvetove, a bo trajalo, ker so popki še majhni.
mfranc

Odgovor Napisal/-a mfranc »

V rondoju so se hibiskusi zmenili da letos ostanjo pritlikavci. Na žalost so ostali tudi podhranjeni, z redkimi cvetovi in popki.
Drugače pa kot ponavadi, rdeči je zacvetel zadnji, največji grebator pa beli od Muhe Wink .

004-1b

V živi meji pa so prišli do "normalne" višine, 150 cm+/- . Vendar za moj okus preveč cvetijo, s tem so tudi cvetovi manjši. Včeraj sem jih pognojil,
tudi z upanjem, da naredijo še kaj več popkov; za podaljšanje cvetenja. Bojim se, da bo sezona cvetenja zaradi temperature in bujnega cvetenja krajša .... Rolling Eyes_________________mfranc
Uporabniški avatar
Melona

Mfranc, koliko fija ima tale tvoj rondo?
mfranc

Odgovor Napisal/-a mfranc »

110 cm, neto.

Letos sem te tri hibiskuse posadil bolj skupaj, v upanju da bi se ob večjih grmih cvetovi različnih barv pozicijsko malo premešali, Ampak bi morali biti res lepi, košati grmi.

Zanimiv bi bil tudi večji rondo, z konkretnimi, velikimi grmi. Ampak pri meni je vse bolj drobčkano Wink ._________________mfranc
Uporabniški avatar
Melona

Hvala. Drobčkano je šikano Cool .
Uporabniški avatar
Plamenka

Lepi cvetovi. Rondo pa seveda lahko povečaš na račun travice. Wink
Odgovori