Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Sladka batata, sladki krompir - Ipomoea batatas

brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Moje batate obetajo... Me pa zanima lai je kaj narobe, če gomolji gledajo iz zemlje..

IMG-20230919-151203_________________naredimo svet lepši
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

Pojma nimam. mogoče preplitvo posajene sadike, mogoče zbita zemlja spodaj in raje rine navzgor. Nimam več idej._________________Lp, Živa
brbr

Živa, oprosti, sem se nejasno izrazila. Zanima me ali gomoljem kaj škodi, če so na svetlobi (kot krompirju, recimo)_________________naredimo svet lepši
živa

Pojma nimam, ker so gomolji pod vsem tem šavjem zelenja in meni se to še ni zgodilo. Kaj pa, če nasiplješ zemljo nadnje?_________________Lp, Živa
brbr

Sem razmišljala o nasipanju... Ampak, zdaj je, kar je. Tako in tako bodo šli kmalu ven...

Veseno , hvala za razmišljanje. Smile_________________naredimo svet lepši
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Če je, milsim, da je, batata koreninski gomolj, je precej verjetno, da ne pozeleni, ker se pač v njegovih celicah ne tvorijo kloroplasti. Krompir ima stebelne gomolje, ki pozelenijo......
živa

ste že dale gomolje v vodo? Jaz predlanske gomolje, ki so lani nekaj pognali v shrambi. Nič ne delajo. Lanski gomolj, ki sem ga posadila v direktno v zemljo, ni naredil gomoljev, pač pa zveriženo gmoto, ki sedaj sama od sebe poganja in sem ga dala v vodo._________________Lp, Živa
brbr

Jaz sem jih dala v vodo ene dva tedna nazaj, ker so zaćeli lepo odganjati in sem se bala, da se bodo na suhem preveč izsušili._________________naredimo svet lepši
živa

super, potem bodo sadike.
ja, jaz tudi dva tedna nazaj. bom videla, če bo dve leti star gomolj sedaj kaj naredil._________________Lp, Živa
brbr

Tale moj krompirček mi je pa čisto ušel izpod nadzora. Shocked

Ga moram posadit. Zdaj razmišljam na koliko delov naj razrežem tale dolgi poganjek...

IMG-20240403-145802_________________naredimo svet lepši
Odgovori