Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Gobarjenje 2023

Odgovori
dašabina

Odgovor Napisal/-a dašabina »

aaa, čudoviti Very Happy_________________sonček je in .....
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Danes se v škofjeloškem koncu srečal kar precej kostanjevk in tudi nekaj jesenskih gobanov.
Skoraj vse sem pustil rasti, za seme - vsaj upam, ker predvidevam, da v tisti breg večina običajnih smrtnikov ne bo rinila. Razz

Zanimivo, da letos še nisem ugledal sirovk ali pa samo nisem hodil po pravih terenih ?!
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Pri nas jih je bilo nekaj kakšen mesec nazaj, a dosti manj kot ponavadi._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Danilo

Odgovor Napisal/-a Danilo »

V zadnjem obdobju se tudi "jurčkarje " da razveseliti. V nižini sem opazil bolj črvive, med 600-1300 pa nabral lepe in zdrave. Če boste iskali v bolj severnih, senčnih legah ali med koreniami dreves, bo že kaj. Opazil sem tudi povsem male Jesenske in Borove gobane, kar je lep obet. Tudi tam, kjer jih trenutno ni, še lahko pričakujete izboljšanje. Pod površino je še dovolj vlage. Rastejo pa tudi druge gobe, ki sveže nabrane kulinarično ne zaostajajo za jurčki. Tudi letos bo sezona še dolga. Kar nekaj pozno jesenskih sort še okleva. Ohladitev in nekaj dežja jih bosta prepričala.
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Super gobarska napoved! Za ta čas sploh.
Ko bi le lahko vsak teden zapisal podobno...
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Danilo, nek ti se riječi pozlate, so rekli včasih naši južni bratje Laughing . Upanje umre zadnje ..._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Jaz si za letos želim eno košarico črnih, mrtvaških trobent.
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Nenavadna, a zanimiva želja.
Za kaj se jih lahko uporabi v taki količini?
Uporabniški avatar
Seasmoon
Kraj: Obala

Odgovor Napisal/-a Seasmoon »

Danes sem šla s košaro po marele. Ampak jih ni. Nisem najdla niti ene. Sem pa videla, kar nekaj jesenskih gobanov. Nekateri so, kar tako odtrgani in po tleh. Pa zakaj jih folk odtrga in pušča po tleh?! A ni škoda? Opažam pa, da tam, kjer so gozdovi ornk prečiščeni, tam gob ni. Kjer je pa prisotnega precej zelenja po tleh, tam pa so tudi gobe. Treba počakati na dež, ki pa bo naslednji teden.
Life is like a game ... play it ...

Slika
Danilo

Odgovor Napisal/-a Danilo »

Seasmoon, gobe so prehrana mnogih živali. Tudi sam večkrat najdem prevrnjenega gobana. Če je vsaj delno očiščen, je nekomu zgrmel po hribu ali pa je imel nekdo prepolno košaro (itak da ne priznam) Very Happy
Odgovori