Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Gobarjenje 2023
Na današnjem sprehodu sem videla sirovke, eno marelo, ki je bila uničena, pa dedke, pa eno trdo golobico in nekaj jesenskih gobanov. Največ pa je sirovk in dedkov in še posebej dedkov je veliko, ki pa rastejo ob robu gozda
ali pa, kar tako v travi. Je pa problem hoditi po gozdu tam, kjer je bodika vsepovsod, ki ima zelo ostre bodičaste liste in je sila neprijetno, ko te oplazi. Sem pa tudi videla panterjevo mušnico. Vsaj mislim, da je bila panterjeva mušnica. Kakšna lepa goba.
Jaz hočem marele in jih ni. Za borove gobane pa moram iti pogledati na tisti del, kjer so iglavci. Takoj po dežju, grem v akcijo.Nazadnje urejal/a Seasmoon 12 Okt 2023 23:33; skupaj popravljeno 4 krat
ali pa, kar tako v travi. Je pa problem hoditi po gozdu tam, kjer je bodika vsepovsod, ki ima zelo ostre bodičaste liste in je sila neprijetno, ko te oplazi. Sem pa tudi videla panterjevo mušnico. Vsaj mislim, da je bila panterjeva mušnica. Kakšna lepa goba.
Jaz hočem marele in jih ni. Za borove gobane pa moram iti pogledati na tisti del, kjer so iglavci. Takoj po dežju, grem v akcijo.Nazadnje urejal/a Seasmoon 12 Okt 2023 23:33; skupaj popravljeno 4 krat
Life is like a game ... play it ...
Metuljc, ostrolistni beluš ni, ker ga poznam. In, ker imam par korakov do gozda, sem šla takoj poslikati tole rastlino. In imaš prav, tale rastlina ni bodika, ampak je lobodika. In tle pri meni na enem delu gozda jo je ogromno, grm pri grmu in jaz seveda, ko iščem gobe, hodim tudi vmes med grmi in, ko pridem ven iz gozda, sem vsa popraskana in krvava po nogah, ker ima lobodika tako zelo ostre liste. Dolge hlače ne pomagajo.
Life is like a game ... play it ...