Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Jež - Erinaceus

Odgovori
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

mfranc, kaj veš, med ježevkami je najbrž moda drugačna kot med damami H.s. plemena. Wink
orlica

Odgovor Napisal/-a orlica »

mfranc je napisal/a:

mfranc, super fotografije Very Happy

znaš pa res potiho slikati, da ti je tako lepo poziral. Nisem še videla tako dolgih ježevih nog Cool
Nazadnje urejal/a orlica 12 Avg 2013 20:04; skupaj popravljeno 2 krat
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

orlica je napisal/a:
Nisem še videla tako dolgih ježevih nog Cool

Jah, izgleda, da je gospa imela spodrecano kiklo ... Rolling Eyes

Very Happy_________________mfranc
irenakk

Odgovor Napisal/-a irenakk »

orlica je napisal/a:
Nisem še videla tako dolgih ježevih nog

Noge ima jež kar dolge, ampak le redko kdaj ga vidimo na takem sprehodu, zato tudi nog ne vidimo. Če kje naletimo nanj, ga nehote prestrašimo, zato se stisne k tlom ter z bodicami skrije noge in trebuh.
Sanjarka Ana

Odgovor Napisal/-a Sanjarka Ana »

joj! kako je simpatičen tale ježji sprehod od enega do drugega. Hvala za fotografije.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

"Moj" jež, ki se je v kompostni kup naselil lani, je ostal pri nas. Vse poletje je pridno lomastil po vrtu in vseskozi stanoval v istem brlogu kot pozimi. Zdaj sem mislila, da se bo preselil v svež kompostni kup, kjer je zaradi preperevanja toplo.... Ampak ne, ponovno je mnanosil listja v staro luknjo. Zdaj imam problem, ker bi rada kompost, ki je dozorel, potrosila po vrtu, pa ne vem, kako naj naredim, da bi ježu vseeno pustila domovanje. Voda mi je sicer že dala par nasvetov, a je rekla, da se je pri njej jež potem vedno preselil. Jaz pa si tega ne želim...

Danes pa sem na vrtu opazila še enega ježa-mladička. Kaj pravite, ali bo lanskoletni jež dovolil mladičku ostati na vrtu, ali ga bo pregnal s "svojega" ozemlja?

Tako sem vesela, da imam končno vrt "urejen" po meri ježev in se na njem očitno dobro počutijo._________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Brbr, tale tvoja skrb za starega in novega ježa je prav ganljiva! Upam, da boš situacijo lahko uredila v zadovoljstvo in korist vseh treh._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
brbr

Na žalost moram sporočiti, da se je situacija uredila danes preko noči-Tamalega je povozil avto.... Crying or Very sad. Vsaj mislim, da je bil on-ker toooliko ježkov pa spet ne hodi naokrog._________________naredimo svet lepši
irenakk

Odgovor Napisal/-a irenakk »

Sočustvujem s tabo. Mogoče pa le ni bil "tvoj" ta mali. Naokrog ponoči hodijo kar precej, samo mi jih ne vidimo...
brbr

Pomlad je tu in "moj" jež se je zbudil, kar sem že napisala v drugi temi. Že drugo zimo je prezimil v istem brlogu, ki si ga je naredil v kompostnem kupu. Zadnjič sem samo videla, da je vhod v brlog odprt-ni bil več "zadekan" z listjem. No, danes pa sem zverinico tudi videla, kako je vohljal okrog komposta. Medtem, ko se stekla po fotoaparat, pa je že odhlačal v svoj dom. Tako sem v objektiv ujela samo še njegovo zadnjo plat Embarassed, ki jo dajem na ogled.

Aja, ker je že kar dolgo pri nas, to ni več kar en jež, ampak je to jež Srečko. To pa zato, ker me je s svojim bivanjem na mojem vrtu zelo osrečil in, ker je verjetno tudi on srečen (ali pa vsaj zadovoljen) na njem. Upam, da tako še dolgo ostane. Če bi našel kakšno Srečko in bi po vrtu tekali mali Srečkoti- no

Srečko na vratih svojega doma...

Sliko je upravitelj spletnega shranjevalnika Slikomat pobrisal in nadomestil z reklamnim panojem, ki sem ga odstranila - uredila muha - 2 fotografiji_________________naredimo svet lepši
Odgovori