Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Osmanthus tricolor, nepravi božji les

crtj-admin
Site Admin

Osmanthus tricolor, nepravi božji les

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
doli

Odgovor Napisal/-a doli »

žižola

Odgovor Napisal/-a žižola »

Doli, morda se motim, vendar mislim, da tvoj "pisani" ni ilex, temveč Osmanthus tricolor, ki mu pravijo tudi Fallse holly, oz nepravo božično drevesce.
Jaz sem ga imela, a mu nekaj ni pasalo in je propadel._________________LP Žižola
doli

Sem si ga ogledala in vse možno, da sem živela v zmoti. Motijo me edino mladi rdečkasti vršički, ki se jih ne spomnim. Se spomniš, Žižola, kakšni so listi pri nepravem drevescu na otip?
žižola

Odgovor Napisal/-a žižola »

Doli, listi so popolnoma gladki, čvrsti, vendar ne tako zelo čvrsti, kot pri ilexu. Ker bodike doma nimam, govorim to bolj po spominu ( ko sem bodiko kdaj v trgovini pošlatala): mislim da ima osmanthus malo tanjše liste kot bodika. In tudi robovi listov imajo drugačne, bolj globoke in neurejene loke med bodicami. Confused Zdaj se pa lahko zaradi svojega opisa kar udrem v zemljo Embarassed_________________LP Žižola
doli

Krasno si to opisala in res je tako, moj res ni ilex, sem se danes prepričala pri sosedi.
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

doli, prečudovit je, te bom lahko poprosila za kak potaknjenec?_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Sonceluna

Odgovor Napisal/-a Sonceluna »

Doli pa ti mas cel botanicni vrt. Res mas lepo zbirko.
doli

Bobolino, prideš sama odrezat?
Sonceluna , samo tako se zdi, imam pa tudi sonce in luno.
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Bomo maja na tvojem koncu, ko bo srečanje Wink ._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Odgovori