Hvala Metuljc.
Bom šla jutri na svinjski sejem in videla, če ga še imajo.
Luna sicer ni prava, ampak sem prebrala, da za zaprto kisanje ni to tako važno.
Pa bom videla, kako se bo obneslo. Tudi pri repi včeraj nisem gledala na luno. Upam, da bo vse ok.
lp_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Kisanje v kozarcih
-
- Prispevkov: 3116
- Pridružen: Ne Feb 23, 2014 1:00 am
Pozdravljeni
Včeraj sem bila na sejmu in je eden še imel zelje. Kupila 20kg, 3 glave sem pustila za solato, 12kg pa je bilo naribanega .
Kisat sem dala v en mali ajmrček, nekaj malega v kozarce, ostalo pa v vrečke in v ajmer. Zgoraj sem dala en lonec z vodo. Nečakinja je letos tako dala kisat na ta način v dva ajmra 10litrska in so vsega že pojedli. Povem naj, da jih je malo več pri hiši.
Vse te ajmre in kozarce in repo v kozarcih imam v kuhinji.
Upam na čimprejšnje skisanje.
lep pozdrav_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Včeraj sem bila na sejmu in je eden še imel zelje. Kupila 20kg, 3 glave sem pustila za solato, 12kg pa je bilo naribanega .
Kisat sem dala v en mali ajmrček, nekaj malega v kozarce, ostalo pa v vrečke in v ajmer. Zgoraj sem dala en lonec z vodo. Nečakinja je letos tako dala kisat na ta način v dva ajmra 10litrska in so vsega že pojedli. Povem naj, da jih je malo več pri hiši.
Vse te ajmre in kozarce in repo v kozarcih imam v kuhinji.
Upam na čimprejšnje skisanje.
lep pozdrav_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
-
- Prispevkov: 8148
- Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am
Včeraj sem probala mojo "kislo repo iz kozarca". Z veseljem povem, da je uspela in je dobra. To je priznal tudi g.Brbr, ki je bil zelooo skeptičen, saj se je njegov ded profesionalno ukvarjal s kisanjem repe in zelja.
No, druga zgodba pa je z mojim zeljem. To pa ni uspelo. Pokvarjeno ni, je pa slabega okusa in bo romalo na komopst. Kaj je šlo narobe, ne vem. Mogoče je bilo zelje prezrelo...
Letos ponovim vajo in upam, da se naučim._________________naredimo svet lepši
No, druga zgodba pa je z mojim zeljem. To pa ni uspelo. Pokvarjeno ni, je pa slabega okusa in bo romalo na komopst. Kaj je šlo narobe, ne vem. Mogoče je bilo zelje prezrelo...
Letos ponovim vajo in upam, da se naučim._________________naredimo svet lepši
-
- Prispevkov: 2358
- Pridružen: To Maj 13, 2014 2:00 am
- Kraj: Radegunda, Golte
Cinija1, upam, da ti uspe!
Brbr, a si zelje kisala v kozarcih? Probaj drugič po receptu od Metuljc, meni je že dvakrat to jesen/zimo zelje super uspelo.
Še nikoli do zdaj ni bilo tako lepo belo in ravno prav kislo. Saj res, danes moram spet skuhati en kozarec, v bližajoči se zimi se bo zelo prilegla kakšna klobasica z zeljem.
_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Brbr, a si zelje kisala v kozarcih? Probaj drugič po receptu od Metuljc, meni je že dvakrat to jesen/zimo zelje super uspelo.
![Very Happy](images/smiles/icon_biggrin.gif)
![Wink](images/smiles/icon_wink.gif)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
- muha
- Site Admin
- Prispevkov: 17579
- Pridružen: Ne Okt 27, 2024 7:08 pm
- Kraj: Medvode okolica
brbr: na pravilno kisanje, pravijo, vpliva tudi sorta in pa kako je bilo zelje gojeno. Glej tukaj.
-
- Prispevkov: 8148
- Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am
Malo pozen odgovor.
Copatka, ja, kisala sem ga v kozarcih, približno po Metiljčinih navodilih. Mogoče je bilo narobe, ker se mi je zdelo precej suho in sem ga kar konkretno zalila s slanico. Dodala sem tudi nekaj bolj zelenih listov, ne samo čisto bele.
Muha, hvala pa navodila. Zelje je bilo "Zufovo zelje", stara sorta, ki naj bi bila odlična za kisanje. Pri meni pregnojeno gotovo ni, raje premalo glede na požrešnost kapusnic. je pa res, da je rastlo zelooo dolgo. Sejano je bilo že decenbra 2022 in posajeno na vrt zgodaj spomladi. Je pa glave začelo oblikovati šele jeseni.
Zakaj je imelo slab okus, ne vem. Razen tega, da ne vem, kaj sem naredila narobe ni večje škode saj sem za poizkus sem žrtvovala malo zelja (za dva polovičn kozarca)._________________naredimo svet lepši
Copatka, ja, kisala sem ga v kozarcih, približno po Metiljčinih navodilih. Mogoče je bilo narobe, ker se mi je zdelo precej suho in sem ga kar konkretno zalila s slanico. Dodala sem tudi nekaj bolj zelenih listov, ne samo čisto bele.
Muha, hvala pa navodila. Zelje je bilo "Zufovo zelje", stara sorta, ki naj bi bila odlična za kisanje. Pri meni pregnojeno gotovo ni, raje premalo glede na požrešnost kapusnic. je pa res, da je rastlo zelooo dolgo. Sejano je bilo že decenbra 2022 in posajeno na vrt zgodaj spomladi. Je pa glave začelo oblikovati šele jeseni.
Zakaj je imelo slab okus, ne vem. Razen tega, da ne vem, kaj sem naredila narobe ni večje škode saj sem za poizkus sem žrtvovala malo zelja (za dva polovičn kozarca)._________________naredimo svet lepši