Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Žita - proso, rž, goli oves, ...

crtj-admin
Site Admin

Žita - proso, rž, goli oves, ...

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

V tem tednu sem posejal goli oves. (21.2. 2017)

Me zanima kako bo uspel.
kate

Odgovor Napisal/-a kate »

Pozdravljeni!

Zanima me, ali kdo pozna slovenskega pridelovalca prosa. Rabim oluščeno proso za za hčerko. S čim manj strupi, torej. Kjer ga običajno kupujem ga letos, zaradi toče, ni (več)

Hvala in lp vsem (po dolgem času)!!!
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Kmetija Klepec, Bela krajina. Pošljejo po pošti, velika izbira žit,...
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

kate, če kupuješ eko, je čisto vseeno, kje. Le v našem okolju je manj transporta, bolezni, škodljivci, plevel pa so vsepovsod na eni kulturi več ali manj podobni ali isti.

Jaz iz drugih razlogov (deklarirano mora biti brez glutena) kupujem v Mullerju in lej barabe, včeraj okoli 10 h dobim obvestilo o - 20 % na vse, se pripeljem okoli 15 h, večina polic s prehrano praznih, le riž in napihnjenci od tega, kar jaz kupujem. brez ajdove moke, ajde, polente, testenin, prosa... Mislim, da so zanalašč pustili prazne police oz. jih niso hoteli napolniti, ker ljudi ni bilo nič v trgovini._________________Lp, Živa
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

Ho-fer, Mlinarstvo Rangus. Jaz ga kar precej pojem in je OK.

Mislim pa, da ravno proso ni zahtevna kultura in ni deležen kakšne posebne kemične pomoči, razen morebiti kakšnega mineralnega gnojila in seveda vsesplošnega onesnaženja, ki se mu je nemoč izogniti.
kate

Odgovor Napisal/-a kate »

@ živa: tudi sama sem se danes odpravila v to isto trgovino in doživela enako izkušnjo. Ni prosa, ni ječmenove kaše...
Do sedaj sem kupovala slovensko - belokranjsko, sosedi od Klepcev in je bila neprimerljivo boljša kot tiste, ki se dobijo v raznih prodajalnah (v konkretni trgovini še nisem probala, sem pa v nekaj običajnih), verigah. Imam pa še dodaten problem - hči je senzorično zelo senzibilna in posledično hrano hitro zavrača...
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Kate, ker si v Ljubljani - Kalček?
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Morda Mokca, Tržnica Koseze, v kletnem delu.
Odgovori