Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Med prazniki sem morala renovirati malo ptičjo hranilnico. V poceni diskontih ne stane več kot 2€,no saj več niti vredna....
Pri teh kupljenih krmilnicah me moti to, da imajo premalo strehe in je piča v dežju in snegu mokra. Ko sem po trgovinah iskala krmilnico, za sprejemljivo ceno nobena ni imela dovolj nadstreška, razen mogoče kakih zelo dragih, ki jih pa sploh nisem gledala. Tako sem v Hoferju kupila plastično krmilnico, ki se polni z vrha in nato privije streha. Videz me ne navdušuje preveč. Eden od vnukov je rekel, da je mislil, da ima mama novo lučko na vrtu ha-ha!
notranjka je napisal/a:
Se strinjam Lpmami. Tele moje ne vem če so bile 2€ . Kadar je dež,jim niti ne natresem,ker bi samo gnilo.Imamo v vrtu v ta namen tudi 2 veliki,leseni.
Glede cen in strehe pa takole:naše so narejene v domači delavnici.Delale so jih tri generacije:tast,mož in sin.Sin je takrat še prvošolec našel načrt v eni izmed revij za otroke,čeprav pri vseh mizarjih v hiši načrt niti ni bil potreben. Torej v vrtu je cca 20 let in gotovo les ni bil poceni. Torej raje mogoče več € in bo za nekaj let.
Sama jih večkrat vidim na novoletnih stojnicah,pri Ribničanu ali na kakšnih bazarjih VDC centra. Pred leti smo jih zbijali tudi z mladimi gasilci za bazar.
Sama bi verjetno na tvojem mestu čez obstoječo streho pritrdila kar kakšno daljšo desko,mogoče s silikonom pritrdila pleksi steklo ali kaj drugega. Ali pa bi jo naročila pri lokalnem mizarju ali kakšnem upokojencu ki si z ročnimi deli krajša čas.
lpmami je napisal/a:
Ah, saj domači mizar (beri: zet) je tega vešč, a je okrog hiše še toooliko drugega nujnejšega dela. Meni se je pa zdelo, da ptičke nujno morajo imeti krmilnico ... pa rada jih opazujem. Gotovo bom imela še eno, najmanj. Ampak zdaj sva zašli stran od ptičjih pogač ...
Joj kako ptice zadnje cajte napadajo krmilnico in arašide. Včasih sta na arašidih, kar po dve sinički in sploh nočeta dol. Včeraj sem dala nove arašide in danes jih je bilo skoraj že več kot pol prepikanih in praznih. Krmilnico pa tudi v zelo kratkem času spraznejo. In moram večkrat na dan nasuvati krmilnico.
Danes se je na okenski polici pojavil en ptiček, ki ga še nikoli nisem videla. Imel je čisto črno glavico, pa rdeč trebušček. Mislim, da je bil kalin. Je pravi lepotec.
notranjka, imam bogastvo ujed, na žalost še večje bogastvo voluharjev. Ampak v živo sove še nikoli prej nisem videla. Ko bom imela visoka drevesa, bomo namestili valilnice._________________Lp, Živa
Tole hiško za ptičke sem kupila jeseni. Imam pa še dve , ki sta že kar bogi, ampak še vedno služita namenu.
V to hišico hodijo zaenkrat še samo siničke. Občudujem jih velikokrat, skratka uživam z njimi vred. lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Pa saj ne morem verjet, da mi je ratalo dat gor slikco. Pa pojma nimam, kako sem to naredila. Bom še probala. lp_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Eh, kaj bo konec veselja. Se enkrat slišiva po telefonu pa te vodim. Pa bo šlo. Prav škoda bi bilo še naprej ne objavljati slik._________________Barvit pozdrav, Ladka s Povelj, Bahnkova Zelenjava, rastline za barvanje, sadje