Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Napajalniki za ptice

brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Ni za kaj. Upam, da bo drobižek zadovoljen._________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
Seasmoon
Kraj: Obala

Odgovor Napisal/-a Seasmoon »

Joooj, kaj sem danes videla. Dlesk je pil vodo, ki je v bazenčku. Nisem mogla verjeti. Zadnjič je pa grlica pila vodo. Vedno več ptičkov prihaja piti vodo, ki je v napajalniku. Lani poleti je bil pa obisk bazenčka zelo skromen in sem bila, kar malce žalostna. Očitno ptice res potrebujejo čas, da najdejo, vidijo, pa, da se navadijo in, da pogruntajo, da je to za njih. Morda je skoraj bolje nastaviti bazenček pozimi nekje v bližini krmilnice, ker pozimi je več ptic okrog hiše in pol je seveda več možnosti, da gredo ptice piti vodo. Recimo jaz poleti nikoli ne vidim dleskov okrog hiše in od ptic, ki prihajajo na krmilnico pozimi, pol čez poletje vidim samo siničke, ostalih ptic nikoli ne opazim, pa čeprav je vroče. Kosi se pa še, kar upirajo in upirajo, nočejo v bazenček, voda jih ne zanima. Naslednji teden bo šlo pod ledišče. Bo pač potrebno razbijati led. Pol leta je bilo potrebno, da se je tole ufuralo ....
Life is like a game ... play it ...

Slika
Uporabniški avatar
Seasmoon

Ja tudi vrabci se kopajo v bazenčku. Jih je kot kitajcev. Preveč!

Slika
brbr

Lepo, lepo. Kakšne lepe kepice Smile

Zakaj si jim postavila kamne okrog. Ptice se počutijo varnejše, če imajo dober razgled na okolico._________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
Seasmoon

Na obali včasih piha tramontana, ki z orjaško močjo vse prevrne, obrne in odnese. Kamni so zato, da blokirajo krožnik in, da ga ne odnese. Do sedaj so bili kamni uspešni.

Slika
brbr

aha, se mi je zdelo, da si že enkrat nekaj pisala o tem, ja..._________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
Seasmoon

Da malo osvežim tole temo. Kolikšen je bil kaj obisk ptic v vaših napajalnikih v tem sušnem poletju? Pri meni lani nič, letos pa ptice redno obiskujejo bazenček. Največ je vrabcev, pol sem opazila tudi kose, škorce, grlice, siničke, pa zelenčke in včasih pride tudi sraka piti vodo. Morda prihaja še kakšen ptiček, ki ga nisem opazila, ker imamo čez dan spuščene rolete. Opazila sem tudi, da pogosto prihajajo piti vodo ose, bolj po redko pa čebele. Moram pa skozi dolivati vodo, ker neprestano zmanjkuje.

Slika
notranjka

Odgovor Napisal/-a notranjka »

Pri nas je noroooo.
Imajo 5 pitnikov in skoz vse polno.Vode jim ne zmanjkuje,jim pa vsako jutro natočim svežo,ker se bojim da se drugače zaredijo komarji.

Dodala sem še enega na tla,ker sem opazila ježeve kakce na vrtu in v ulici itak samo mi skrbimo za ptice in ostale divje živalce Embarassed ,tako poleti kot pozimi._________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
GrGr
Kraj: Občina D.Toplice

Odgovor Napisal/-a GrGr »

Včeraj sem nad Sodražico delal drva. Imajo postavljen velik montažni bazen, ogret s kolektorji na 25 stopinj. Popoldan je bil nad njim pravi cirkus in to by lastovke, ki so krožile nad njim in med letom zajemale vodo z gladine. Bilo je najmanj 30 ptic, res zanimivo opazovanje.
Uporabniški avatar
Seasmoon

notranjka je napisal/a:
Pri nas je noroooo.
Imajo 5 pitnikov in skoz vse polno.Vode jim ne zmanjkuje,jim pa vsako jutro natočim svežo,ker se bojim da se drugače zaredijo komarji.

Dodala sem še enega na tla,ker sem opazila ježeve kakce na vrtu in v ulici itak samo mi skrbimo za ptice in ostale divje živalce Embarassed ,tako poleti kot pozimi.

5 pitnikov imaš? Lepo. Kateri ptički pa obiskujejo pitnike? Naštej jih malo, plis. Razz

Slika
Odgovori