Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Kaki, zlato jabolko - Diospyros kaki

mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Danes sem dobil predračun.

Poslali bodo vse, kar smo želeli:

MijaLan, po spisku, pet Murv

Mil, dve črni murvi

Mfranc, tri kakije Hana Fuyu, zame je ena, druga za Beki, če se bo odločila za nakup, ena v rezervi.

Jutri nalimam še predračun.

Pošiljali bodo v marcu._________________mfranc
Beki

Odgovor Napisal/-a Beki »

Najlepša hvala!
Upam, da bo moj kaki preživel Smile Živeti bo moral v Sori pri Medvodah... zna biti, da ga čaka življenje v loncu. Na parceli je planiran tudi rastlinjak, kamor bi ga lahko umikala čez zimo, če je pri nas sicer prehladno.
Načrtujem še nakup limone za v čeber, z isto usodo. Čez poletje na prostem, pozimi v rastlinjaku.
Zdaj pa samo držat pesti, da se čimprej selimo na novo parcelo Very Happy

Hvala za organiziranje vsega okrog nakupa! Prosim sporoči, kako se ti oddolžimo! Smile
mfranc

Beki, mislim da bo tudi v večjem loncu dobro delal; nekako ga povsod zaradi malo šibkejše rasti priporočajo za lonec. Mogoče pa mu najdeš kakšno zavetno mesto ob fasadi.

Jaz enega že imam v loncu. Na žalost sem dobil pred leti iz Nemčije slabo cepljen primerek in je do sedaj bolj životaril, tudi zaradi pozebe. Lani jeseni se je prebudil in upam, da bo sedaj v redu rastel.

Okrog nakupa, plačila pa se zmenimo po ZS._________________mfranc
tinko

Odgovor Napisal/-a tinko »

Beki! Ali ne bi poskusila kaki posaditi kar zunaj na prostem?
Beki

Odgovor Napisal/-a Beki »

Živjo, ja bi. Ampak se mi zdi da bo premrzlo! Very Happy Ima kdo iz okolice Medvod dobre izkušnje?

Lp, Beki
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Na približno moji nadmorski višini na prostem uspešno raste in se upira zimi kar nekaj dreves kakijev. Škodi jim kvečjemu spomladanska pozeba, če je bilo prej pretoplo obdobje.
mfranc

mil, imaš ZS_________________mfranc
mil

Odgovor Napisal/-a mil »

Pozdrav Mfranc

Sem odgovorila, hvala

Lepo bodimo, Mil
MijaLan

Odgovor Napisal/-a MijaLan »

MFranc,
imaš sporočilo, preveri! Smile
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Vsakič, ko grem s kolesom v center Domžal, opazujem lepo polna obhišna drevesa kakijev.
Pri meni na prostem pa skoraj vsako pomlad pozebe. Tudi letos ne bo nič !
Ker v času aprilskih mrazov imam v sadovnjaku v povprečju 2 ali pa celo 3 stopinje manj kot pa v naselju.

Zdaj razmišljam, da bi pa enega stisnil nekje pri hiši. Ni veliko prostora, ampak s preudarno rezjo bi šlo.
Nagibam se k trdoužitnim sortam. Kaj priporočate ?
Odgovori