Andrej Banko, a se zmenimo pol pol? Jaz bi jih tudi potrebovala cca 50, ampak tudi raje dve sorti kot eno. Morda bi se dalo kaj organizirat, ponudim kako roko zraven
Imam par sadik podarjenih jagod, ki delajo celo leto in so trde. Odlične, velike, žal ne vedo, katera sorta je. Ko sem sama kupovala celoletne Irma, Ostara, ni nič od njih. katere celoletne trde imate ostali?_________________Lp, Živa
1x rodne ali večkrat rodne, to je zdaj vprašanje ?! Načeloma sem jaz že večkrat slišal, da se najbolj splača posaditi več različnih sort 1x rodnih sort ( ki zorijo v različnih obdobjih). Le-te res ob rodijo samo enkrat letno, 3-4 tedne je obiralno okno, ampak je takrat "bum". Tudi z mojimi starimi sem imel podobne izkušnje. Sem imel neko 1x rodno sorto, ki je kar nekaj let dajala bogat pridelek, dokler se niso izčrpale, ker nisem pomlajeval. Poleg tega sem dvakrat ali trikrat zraven dosajeval še neke večkrat rodne iz različnih vrtnarij, pa od tistih jagod ni bilo nič.
Bi bil vesel, če res obstajajo sorte, ki daljše obdobje v letu konstantno cvetijo in vsaj solidno obrodijo. Se bojim, da je v razmerah povprečnega vrtičkarja, ki nima urejenega konstantnega namakanja in senčenja preko poletne vročine/suše/sparine zna biti problem ...