Sakson prosim kako se imenuje ta hibiskus? Kako visoko zraste? Meni je takega dala Darso. Se da kupiti semena (mix) samo rdečih in roza. Lahko še kakšnega. Meni so všeč čimbolj temni.
Danes je zacvetel prvi od letošnjih sejancev. Sejal sem seme dobljeno na princes lauri. Ta še cveti. Prvi je zacvetel roza potomec. Tak je bil včeraj. Danes pa je odprl cvet. Še eden bo mogoče jutri pokazal svoj cvet. Danes je še popek. Ta je po barvi popka bliže originalu.
Takole izgleda hibiskusov grm od spodaj - s tem, da so glavne korenine potrgane. Ne razumem, kako je tako zelo žejen, če ima pa debelo korenino tudi direktno navzdol . Očitno res toliko posrka, da mu vlaga iz globine ne zadostuje. Za izkop je bil potreben kramp in kar precej moči.
Da bi ga razdelila na obljubljene koščke, sem morala vzeti v roko sekirico in zaigrat Krjavlja.
Prepričana sem, da so navodila že objavljena, a vendar. Kar nekaj nas je novih lastnikov teh prelepih hibiskusov, ker smo jih dobili na jesenskem srečanju.
Bi si vseeno kdo od poznavalcev vzel čas in napisal nekaj vrstic:
Prezimi jih vsak po svoje. O tistih, posajenih v loncih, bodo pisali drugi, jaz sem pa doslej še vse sadike posadila direkt na gredico in so preživele.