Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Narcissus - narcisa

Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Plamenka: drži, take so ja.
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Pri meni še samo listje, cvetov še ne bo kmalu.
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Tele dobro kažejo.

Rumene-narcise-v-popkih-13mar2024

Lani v tem času še nisem stanovala tu in jih je dobila suša, tako da se je večina popkov posušila. Letos je situacija boljša Smile_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Tele narcise težko čakam, da vzcvetijo. Opazila sem, da popke nekaj žre: ob strani je obžrt, pa nobene živalce ni videti. Poleg tega so posamezni popki videti, kot bi se sušili, pa ni suše. Sem celo nekajkrat zalila, ko ni bilo dežja. Lani so cvetele tri, ostale je vzela suša, obžiranja nisem opazila.
Kaj bi to bilo?_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Lpmami, po moje jih žrejo polži. Zakaj se popki sušijo, če ni suše, pa ne vem. Pri mojih so se eno leto posušili le na enih poznih narcisah.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Lahko, da je kaj načelo gomoljčke in nimajo dovolj hrane za normalen razvoj cvetov.
Uporabniški avatar
Seasmoon
Kraj: Obala

Odgovor Napisal/-a Seasmoon »

Melona je napisal/a:
Pri meni še samo listje, cvetov še ne bo kmalu.

Pri meni je isto in nič ne kaže, da bodo kmalu cvetele.
Life is like a game ... play it ...

Slika
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Lpmami, a te narcise rastejo tam že od prej, preden ste pršli? Včasih kskšne, ki so dolgo na istem mestu, nočejo odpreti cvetov. Razloga ne poznam, morda so čebulice pregloboko, zemlja pa zbita. Pri meni je že tako. Tudi BorutL je enkrat omenjal take narcise, ki ne odprejo vvetov.
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

V MS zgodnje narcise v polnem cvetu in čakamo srednjo ekipo. Race jih ne jejo, kar je lep rezultat. Lani jih je zelo zanimalo listje, vendar to zaradi onih malih golih polžev, ki jih je tudi zelo zanimalo.
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Metuljc, narcise mi je pred dvema letoma dal BorutL, ni to staro rastišče._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Odgovori