Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

HOTEL ZA INSEKTE

Odgovori
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Peter, gotovo so za nekaj dobri in za nekaj slabi. Živih bitij, ki ne bi imele nikakršne vloge v Naravi pač ni.
Če ne koristijo Človeku, gotovo komu drugemu, ki pa mogoče koristi Človeku.
Bolj, ko razmišljam o koristnosti in škodljivosti posameznih bitij, bolj ugotavljam, da kot Človek vse premalo vem, da bi lahko sodila. Zato se mi zdi najbolje, da ne preganjam nobenega živega bitja, ki se pojavi na vrtu. Že ve zakaj/po kaj je prišlo, tudi, če meni ni nič jasno._________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
Peter

Odgovor Napisal/-a Peter »

brbr
Se strinjamo tudi pri nas doma in tudi tako učimo otroke.
Danilo

Odgovor Napisal/-a Danilo »

Brbr, v principu se strinjam s tabo. Samo ko polži začenjo pretiravati, pa voluhar misli, da mu pripada več kot nekaj,še smrdljivke po mojih ljubljenih paradajzih...,lepa beseda in poskus kompromisa ne deluje več. Malo se pa že moramo izboriti za svoj pridelek, čeprav že v štartu namensko sejem in sadim več, računajoč tudi na njih.
notranjka

Odgovor Napisal/-a notranjka »

Danilo je napisal/a:
Brbr, v principu se strinjam s tabo. Samo ko polži začenjo pretiravati, pa voluhar misli, da mu pripada več kot nekaj,še smrdljivke po mojih ljubljenih paradajzih...,lepa beseda in poskus kompromisa ne deluje več. Malo se pa že moramo izboriti za svoj pridelek, čeprav že v štartu namensko sejem in sadim več, računajoč tudi na njih.

Bo kar držalo ja.
Polžel se res ne znam več rešit,voluharja sem omeiila z mrežo.

Naš korona projekt je visok meter ali več in je opisan tule
http://poosmiinpol.blogspot.com/2020/06/hotel-za-zuzelke.html

Navodila smo vzeli tule
https://www.manomano.co.uk/advice/how-to-set-up-an-insect-hotel-8050

_________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
Uporabniški avatar
Peter

Včerajšnje dogajanje v domačem hotelu. Sem presenečen, da letos tako mrgoli.
Sem naložil moj prvi video na Youtube, ker se mi je zdelo vredno pokazati kako zanimiv je tak hotel za čebele samotarke.
Mislim, da je vmes tudi nekaj drobnih čmrljev.

https://www.youtube.com/watch?v=DSCQvfUAsxU
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Dobro zaseden "turistični objekt". Wink Laughing . Kot je videti, so jim kanele najbolj privlačne.
Danilo

Odgovor Napisal/-a Danilo »

Sodeč po Petru, je Obala že v turistični prezasedenosti. Very Happy
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Pri nas smo letos zgradili nove apartmaje v kosih debla padle tise. A izgleda, da je "gradnja" še presveža. Čebelam se še ne mudi z naselitvijo. Stara stanovanja pa gredo "za med". Laughing_________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
Peter

brbr je napisal/a:
A izgleda, da je "gradnja" še presveža.

To sem tudi jaz razmišljal, če primerjam lani in letos, ker je letos mnogo bolj živahno. Pri izdelavi sem uporabil kar nekaj mekola, kateri se je po enem letu "razdišal".
Ali pa je marketing tu in na FB imel pozitiven vpliv. Laughing Laughing Laughing
Dajmar

Odgovor Napisal/-a Dajmar »

brbr je napisal/a:
Pri nas smo letos zgradili nove apartmaje v kosih debla padle tise. A izgleda, da je "gradnja" še presveža. Čebelam se še ne mudi z naselitvijo. Stara stanovanja pa gredo "za med". :lol:

Tisa je zelo strupeno drevo in strupeni so vsi deli razen ovoja semena in cvetnega prahu. Najbolj so strupene iglice.
Odgovori