Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2024

Odgovori
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Samo enkrat sem imela okoli 90 sort, pa sem si rekla, da nikoli več. Imela sem po eno do dve sadiki iste sorte in je bilo eno samo pobiranje in fermentiranje semen. Na začetku sezone sem še lahko občudovala in okušala posamezne sorte, ker jih ni bilo veliko, v glavni sezoni sem pa samo še pobirala. Potem sem imela več let okoli 70 sort, kar je bilo še vedno preveč, zadnjih nekaj let pa mi je seznam uspelo znižati na 40. V obeh rastlinjakih imam skupaj 76 sadik, na vrtu pa 10 opor, ob vsaki pa dve sadiki, nekaj manjših pa imam v loncih - letos v petih. Zdaj si pri najljubših sortah lahko privoščim 3-4 sadike, Black stripe bom imela celo 6 sadik.
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Zunaj 22 C, v hiši 19 ... tisti francoski paradajzki, ki so šele bili sejani, grejo ven na športni dan, po moje še dodatno v rastlinjak, ker tam je pa prav vročina - da bo hitro izkaljeno.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Moji se danes prvič sončijo. Rahlo pokriti s tanko folijo, da jih ne bo osmodilo. V družbi paprik in čajot. Rahlo pihlja in skozi "zračnike" odnaša odvečno toploto.

Za jutri zjutraj napovedujejo 11 °C. Nič jih ne bom nosila nazaj čez noč.
Danilo

Odgovor Napisal/-a Danilo »

Skupno bo 280 sadik, od tega 8 balkonskih sort in 28 sort češnjevcev, kar je vseeno manj kot prejšnja leta. "Favoriti" so zastopani z štiri do deset sadikami, večina pa s po dvema. Ker smo pri hiši sami ljubitelji paradižnika, ga v vseh oblikah tudi uživamo vse leto. Tudi sorodniki in prijatelji pridejo na svoj račun.
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin

Aha OK, potem vseeno ni tako zelo divje, moje serije so po 5-6 na sorto in bo nekje cca 110-120 sadik. To gre potem še k družini, sosedom, prijateljem, zgodilo se je tudi že, da je kdo iz vasi prišel in rekel sem slišal da imate, bi kupil.

Ima morda kdo izkušnje z Rebel Yell? Opisi so tako rekoč kičasti.
Uporabniški avatar
Plamenka

Muha jaz žal nisem pomislila, da bi sadike lahko pustila zunaj čez noč. Rolling Eyes So pa zunaj že nekaj časa, seveda pa ne vsak dan, le kadar je nad 10 stopinj.

Uporabniški avatar
crtj
Site Admin

Boste nesli paradjzke not prek noči?
Uporabniški avatar
Plamenka

Moji danes sploh niso bili zunaj, ponoči jih pa še nekaj časa nameravam imeti notri.
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin

Ojoj, okej, grem premikat celo mizo pladnjev Smile
matejos

Odgovor Napisal/-a matejos »

Jutri, na prvi poletni Laughing Laughing dan, bomo dali paradižnik v vrt. Confused
Odgovori