Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Cvetača, karfijola - Brassica oleracea L.

pika

Odgovor Napisal/-a pika »

Vau kako lepa cvetača, meni jo ponavadi pojedo škodljivci, tako da izmed desetih sadik dobim mogoče dve glavi. Sem poskusila s koprivami, pa ni pomagalo, zdaj se pa raje bolj ohrovtu in brokoliju posvetim, cvetačo pač kupim.
lana

Odgovor Napisal/-a lana »

Ja, saj meni tudi ne ratajo vse, vedno jih pol ni takih, kot bi si jih želela. Pa zelo zelo dober sosed vsem kapusnicam je zelena. Res blagodejno vpliva nanje.
originalnilist

Odgovor Napisal/-a originalnilist »

Tudi jaz sem to leto zadovoljna s pridelkom
Lana, ne vem če so res tako zahtevne,jaz jih posadim tako kot zelje in ob istem času in mi ponavadi ratajo,lani sicer niso, a zdej vem da zato ker sem jih prezgodaj populila.To leto so še septembra kazale da iz njih nič ne bo,v 2 tednih oktobra pa je vseh 17 sadik nardilo glave.
Pa še ena zanimivost ki jo moram kakšen dan poslikat,tam kamor je ena sadika odrezana ali pojeta od polžev, ne vem točno,vsekakor ji je vrh odtrgan, je nardila toliko mladih sadik da bi jih zdaj imela za celo njivo posadit če bi bil pravi čas.A je kdo probal dobiti sadike na tak način?Če bi zgodaj spomladi posadili sadiko in jo potem vršičkali, do začetka julija bi že imeli sadike.
Drugo leto vsekakor bom provala kaj bo iz tega.
Sliko je upravitelj spletnega shranjevalnika Slikomat pobrisal in nadomestil z reklamnim panojem, ki sem ga odstranila - uredila muha
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

Jah, ni kaj originalist. To pa je "hladnejša klima".

Pri nas poletna vročina vse sežge, kolikor pač ne uničijo bolhači ali pa še bolj nadležni šuštarji.
Uspe le, če je zelo lepa jesen. Na primer, letos je že bilo tako. Šuštarji so se že zelo umirili, vlaga in toplota je bila in glavice so uspele napredovati do kakšnih 10 cm premera.

Vedno pravim, da bi notranjci lahko vzgajali cvetačo in brokoli za Slovenski trg.
Irenca

Odgovor Napisal/-a Irenca »

Ja, tudi meni bo uspelo pridelati nekaj jesenske cvetače. Sicer priganja čas za gnojit in orat, tako da jo ne morem pustiti, da bi še malo naredila. Ampak kaki dve manjši glavici pa bosta Very Happy
Aye-Aye

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

Tudi nekaj cvetače je ratalo, čeprav je bolj slabo kazalo. Cool Sorta Verde.

Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Lepa, zdrava! Je fotografirana že prej, ali sedajle po prvih zmrzalih?
Aye-Aye

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

Ene 14 dni nazaj. Smile
bodika

Odgovor Napisal/-a bodika »

lepe cvetače ni kaj.žal pri meni cvetača nikoli ne uspe ne, ne ,tako je bolje da namesto cvetače posadim kaj drugega.
lana

Odgovor Napisal/-a lana »

Originalnilist, meni zmeraj cvetača ne rata. Sploh kadar ni enakomerno zalita čez vse rastno obdobje. Letos pa je bila res sezona zanje. Meni jih je zelo veliko uspelo. Nekatere še bi, če bi bilo malo topleje zdaj. No, tako sem pa zadnje potrgala en teden nazaj, na pol dozorele. Nič hudega.
Odgovori