Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Pozeba 2024

Odgovori
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Stanje je tudi tu približno tako, kot pišete za druge kraje - 5cm snega ter rahel minus - in lahko napravi kar precej škode, tudi na sadnem drevju.

Zunaj imam tudi nekaj lanskoletnih cepljencev, so pod streho, upam, da so/bodo v redu.
sončece

Odgovor Napisal/-a sončece »

Pri nam je vse vredu, minusa ni bilo in ga tudi ne bo._________________Smeh je sončni žarek duše.
GrGr
Kraj: Občina D.Toplice

Odgovor Napisal/-a GrGr »

Dolenjska brez snega in minusa, juhej! Je pa solidno zalilo, kar je velik plus.
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

No, ta cvetoči dren, ki sem ga slikala in objavila včeraj pred vremensko fronto, je danes takle:
P.S. Saj po svoje tile "zvončasti" cvetovi tudi niso slabi na pogled Wink

_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
matejos

Odgovor Napisal/-a matejos »

lpmami je napisal/a:
Za mojo lokacijo splet kaže minus ena, zunanjega termometra nimam, v avto se mi ne da, tako da ne morem preveriti. Pa jasno je. Se bojim, da za cvetoče borovnice et co. ne bo blagodejno.

Borovnice, tudi cvetoče, zlahka zdržijo globoko pod 0°C. Tudi razlog zakaj postajajo najpomembnejše sadje pri meni doma.
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Hvala, Matejos, za tale podatek. Mi je padel kamen od srca. Imam jih šele od lanske jeseni in kljub temu, da sem se tu na forumu ves čas izobraževala, še marsičesa ne vem._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
matejos

Odgovor Napisal/-a matejos »

ferdo36 je napisal/a:
Odprti cvetovi naj bi zdržali temp. -4-5 st. C. Brsti pa do -9 st. C.

mila pozeba ali sodra bi malo zredčila vedno preveč cvetoče borovnice, šele tako bi potem dobili prave, velike plodove.
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

matejos je napisal/a:
...
Borovnice, tudi cvetoče, zlahka zdržijo globoko pod 0°C. Tudi razlog zakaj postajajo najpomembnejše sadje pri meni doma.

Dobra!
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

Grgr, ja, lepo je deževalo. Sem imela že razpoke po zemlji in beton, pa čeprav je v globini mokro.

Sedaj bodo lahko še kepe betonske zemlje šle narazen. v nedeljo sem sadila zelje, lepo zalilo._________________Lp, Živa
laksikon

Odgovor Napisal/-a laksikon »

ARSO pravi, da bi v petek lahko Gorenjska, del Štajerske in Koroška šla v minus.
Odgovori