Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

HOTEL ZA INSEKTE

Odgovori
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Dajmar, ampak morda ne za vse živali. Je pa možen razlog, seveda.
Dajmar

Odgovor Napisal/-a Dajmar »

Na Bohorju so stebrički za pašniške ograje iz tise ker ne zgnijejo.
Ko so na gradu Otočec še bile poroke, se je kočija vedno utavila poleg tise.
So ji konji veselo obgrizli mlade veje in niso imeli nobenih težav.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

No, jaz mislim, da je (mogoče) krivo to, da je les še čistzo svež. Tisa je bridki konec sorila dober mesec nazaj Sad_________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

No, pa imamo tudi mi hotel za žuželke. Kupila sem ga v Hoferju. Fotografije trenutno ne morem naložiti na imgbb, zato sem jo objavila v naši FB skupini. Zaenkrat je hotel obešen na lopi in obrnjen prosti SV strani, kar najbrž ni optimalno. Ali bi bilo bolje, da gleda proti JZ? A tam bi bila pred njim magnolija.
Kaj zdaj? Lahko s čim privabim žuželke ali naj samo čakam?
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Sem ti odgovorila tudi tam. Počakaj, ker diši po novem, pa jim ni to všeč, pa malo pozno je morda tudi že. O straneh neba ne vem veliko, morda bolje na JV, J ali JZ, da je bolj osončeno. Vsekakor pa ne bodi preveč nestrpna.
Bom pa tudi jaz pogledala, če jih še imajo, si ga kupila zdaj?
Uporabniški avatar
Plamenka

Prejšnji teden sem ga kupila. Imeli so dve obliki, to, ki jo imam in eno malce ožjo in višjo s koničasto streho. Možu se je ta oblika zdela bolj primerna za na lopo.

Če letos ne bo nič, bom pa v začetku naslednjega leta obesila na drugo stran.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Moj je na južni strani, a poleti močno zasenčen z rastlinjem. Mislim, da prevelika izpostavljenost soncu poleti ni najboljša (vem pa ne). Tako mislim, da magnolija ne bi bila moteča.

Verjetno je pa za čebele samotarke zdaj že malo pozno ali celo prepozno, ker so se že parile in zalegale jačeca. Vsaj pri meni so to izključno spomladaske žuželke. Poleti je okoli žuželjnjaka povsem mirno..._________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Že nekaj časa razmišljam o hotelu za žuželke. Je zet omenil, da bi navrtal en čok od stare hruške in ga postavil na njen štor. Samo bo res treba zasaditi kakšen grm, dva v bližini, ker bo sicer ves dan na polnem soncu._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Uporabniški avatar
Plamenka

Saj se mi je zdelo, da je pozno, a prej jih niso prodajali, sama se pa nisem spomnila, da bi iskala. Pa naslednje leto!
Uporabniški avatar
Plamenka

LPmami, pri mojem so bila navodila, naj visi 1,5 - 2m od tal.
Odgovori