Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Jablana - Malus domestica

laksikon

Odgovor Napisal/-a laksikon »

@Živa: A si že ugotovila kaj so za ene črne pike? Jaz stavim na jajčeca od uši, verjetno bi se jih sedaj videlo na brstih, listkih,...
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

Ne, ker nisem šla s fotko v kmetijsko lekarno po nasvet Embarassed V Škofji Loki je ena gospa strokovnjakinja.
zaenkrat vse to miruje, le ti dve veji počasneje odganjata.
ko bo vse odcvetelo, bom škropila z insekticidom. Je pa polno mravelj, in to ne samo na drevju, vsepovsod po tleh, kjer imam karton za lovljenje polžev. Trak okoli dreves je v parih dnevih poln mravelj._________________Lp, Živa
Optimist

Odgovor Napisal/-a Optimist »

Jaz deblo kar z lepilom za miši premažem. Za nekaj časa je mir. Potem se pa par mravelj žrtvuje in s svojim trupom vspostavi most čez lepilo..._________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Jaz sem tudi neko tanjše deblo namazala z lepilom za miši, ampak tisto potem ostane za večno gor. Po moje utesnjuje deblo ... no, koristi mu vsekakor ne._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
ck

Odgovor Napisal/-a ck »

Mravlje so tam, kjer so uši, ker mravljam zelo tekne njihova "mana" - v bistvu gre za njihov drek, ki je sladek in ga mravlje jedo. Ne mažite dreves in ne lepite trakov proti mravljam, znebite se uši, pa tudi mravelj ne bo.
Ko smo že pri tem: gozdni med v največjem delu sestavlja takale mana od uši, ki jih je polno po smrekah v gozdu._________________lp
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Se strinjam.

ck, imam vprašanje: M7 ali MM106 - kaj bi bila tvoja izbira? Mogoče celo kaj tretjega?
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

Ck, vem o mani. Gozdni med je odličen, vendar zadnje čase uživamo samo kostanjevega._________________Lp, Živa
ck

Odgovor Napisal/-a ck »

mravlja je napisal/a:
Se strinjam.

ck, imam vprašanje: M7 ali MM106 - kaj bi bila tvoja izbira? Mogoče celo kaj tretjega?

MM 106 mi malo močneje raste, vendar je zadnje čase težje dobiti sadiko na njej, tako da imam kar nekaj jablan na M 7, ki pa še niso v polni rodnosti, tako da težo presodim kako se bo obnesla. Ostalo lahko preberete v literaturi.

Če letos ne bo pozebe, pa bom presojal tudi glede rodnosti in javil._________________lp
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

ck, hvala za odgovor. Sicer mi prav nič ne diši na lojtro, a mogoče si bom vseeno moral omisliti kako drevo z močnejšo korenino.
ck

Odgovor Napisal/-a ck »

mravlja je napisal/a:
ck, hvala za odgovor. Sicer mi prav nič ne diši na lojtro, a mogoče si bom vseeno moral omisliti kako drevo z močnejšo korenino.

Obe lahko s primerno rezjo držiš na višini 2,5 m._________________lp
Odgovori