Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Figa, smokva - Ficus carica

Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Mičurinska, Violeta, Little miss figgy - vse OK
lanski potaknjenčki Violete - vse OK
lani začasno parkirane mlade razne madžarske - nekje polovica preživela
GrGr
Kraj: Občina D.Toplice

Odgovor Napisal/-a GrGr »

Pri meni figa dela dela, na pohodu pa sem med zidanicami opazil par povsem olistanih, s splodovi okrog 3cm, tudi kak več. Res zgodaj, ni kaj :-o
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Pri meni doma figa brez pozebe, vse vejice žive, to je že kar ogtomen grm. Se pa vidi malo prizadetosti listja, ki je že veliko, očitno sneg in kakšna zmrzal tega tedna. Bomo videli, kako si bodo opomogli.
Hrast

Odgovor Napisal/-a Hrast »

Tudi pri nas lepo odganja, figic že 14 dni veliko, mraz jih ni skoraj nič prizadel, tudi te v loncih zunaj so lepo prezimile, te v loncu v lopi so pa velike že kot orehi. Če nebo kaj hujšega v prihajajočih dneh smo letos zmagali_________________Figa v srcu.
FB Slovenske fige
Dolenjska
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

par vej stare fige suhih, pojma nimam, zakaj.
ostalo pa prvič v vseh 12 letih vidim mini figice na vejah. Neverjetno! Mogoče bom imela fige in ne bo treba pri Grgr robutati Embarassed_________________Lp, Živa
GrGr

Super za figice, a garancija za pridelek to še ni, ker par mrzlih/deževnih dni zadošča, da vse odpadejo.
In dajo priliko drugemu rodu ali pa tretjemu...
Izkaže se, da fige nikoli ne zatajijo, v bistvu imajo največji in najbolj stalen pridelek od vsega, kar imam posajeno.
Kar pomeni, da jih bo skoraj zagotovo dovolj tudi zate ;-)
GrGr

GrGr je napisal/a:
Super za figice, a garancija za pridelek to še ni, ker par mrzlih/deževnih dni zadošča, da vse odpadejo.
In dajo priliko drugemu rodu ali pa tretjemu...
Izkaže se, da fige nikoli ne zatajijo, v bistvu imajo največji in najbolj stalen pridelek od vsega, kar imam posajeno.
Kar pomeni, da jih bo skoraj zagotovo dovolj tudi zate ;-)

Evo, današnje vreme je ravno pravo, da če vztraja še par dni, bo prvi rod fig "obran" popolnoma.
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

Crying or Very sad Crying or Very sad

pri nas je snežilo vso noč iz pon na torek, cel torek._________________Lp, Živa
Uporabniški avatar
Seasmoon
Kraj: Obala

Odgovor Napisal/-a Seasmoon »

Figa je polna. Ona me nikoli ne razočara. Pridna je!
Life is like a game ... play it ...

Slika
DavidJ

Odgovor Napisal/-a DavidJ »

Lani ven posajenbe fige. Mitchurinka green, Violette de Bordoux, bjelica iz Makarske. Zelo majhne. Ene sem zaščitil, ene ne. Vrhi zmrznili večina. Drugi brst pa je po večni že OK in odganja. So mi pa že polži dobro obglodali Mitchurinsko. Sem natresel pepel okoli, če bo kaj nucalo.
Odgovori