Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Krompir - Solanum tuberosum L.
-
- Kraj: Domžale
Moj Arrow (konkretno visok) je od zadnje snežne epizode pokrit s kopreno (dvojno) na lokih. Če je koprena samo položena čez rastline, ki so že kar velike, jih zapadli sneg preveč potlači ali celo polomi. To se mi je enkrat zgodilo. Takrat bi bilo manj škode, če krompir sploh ne bi bil pokrit...
Danes bom (verjetno) kontaktno pokrila pozni krompir Romano, ki komaj kuka iz zemlje_________________naredimo svet lepši
Danes bom (verjetno) kontaktno pokrila pozni krompir Romano, ki komaj kuka iz zemlje_________________naredimo svet lepši
Arrow sem sadila 17.marca. Pravijo, da dozori v 60 - 65dneh. Tako me je že nekaj dni dajalo, da bi pogledala, kaj se dogaja v zemlji. Ko je Živa zapisala, da so pri njih že dvakrat jedli mlad krompir, sem se ojunačila in včeraj izkopala eno rastlino. In povzročila pravi detomor
Eh, ja...
Nastavljenih je precej gomoljev (14 sem jih naštela). Če bodo vsi dozoreli, bo super.
Gotovo pa bo to pri meni trajalo občutno dlje, kot je po predpisih...
Zanima me, kako je pri vas. Kakšna primerjava bi mi prav prišla.
Cinja1, AB, vidva sta sadila približno takrat kot jaz, a ne?_________________naredimo svet lepši
Eh, ja...
Nastavljenih je precej gomoljev (14 sem jih naštela). Če bodo vsi dozoreli, bo super.
Gotovo pa bo to pri meni trajalo občutno dlje, kot je po predpisih...
Zanima me, kako je pri vas. Kakšna primerjava bi mi prav prišla.
Cinja1, AB, vidva sta sadila približno takrat kot jaz, a ne?_________________naredimo svet lepši
-
- Kraj: Domžale
Obema hvala za info.
Mavlja, saj sem od začetka malo brskala. Ker pa nisem nič pametnega izbrskala, sem se odločila, da, zaradi firbca, žrtvujem eno rastlino. Da dobim vtis..
Zdaj vem, da gre pri meni dosti bolj počasi. Upam, da bodo še kaj naradili in je vzrok počasnejše rasti samo bolj senčno okolje v katerem rastejo..._________________naredimo svet lepši
Mavlja, saj sem od začetka malo brskala. Ker pa nisem nič pametnega izbrskala, sem se odločila, da, zaradi firbca, žrtvujem eno rastlino. Da dobim vtis..
Zdaj vem, da gre pri meni dosti bolj počasi. Upam, da bodo še kaj naradili in je vzrok počasnejše rasti samo bolj senčno okolje v katerem rastejo..._________________naredimo svet lepši
Tako sem se veselila krompirja iz svojega vrta. Sama žalost. Jaz sem vedno kradla ta debele, letos sem pa dva grma izruvala, da vidim kaj je notri.
2 krompirja za jajce veliko, 3 skoraj polovico manjše, in 3 za pol oreha velike.
Krivdo dajem tudi na razdaljo med gomolji. Malo na jutranjo senco.
Ranomi krompirja ne sadim več.
Imam nekaj gomoljev Kresnika in kolikor imam tega, bom pustila tudi Ranomi, ostalo pa izkopam po potrebi.
Sploh ga ne bom tehtala, saj mi je pobral vso voljo.
lep pozdrav_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
2 krompirja za jajce veliko, 3 skoraj polovico manjše, in 3 za pol oreha velike.
Krivdo dajem tudi na razdaljo med gomolji. Malo na jutranjo senco.
Ranomi krompirja ne sadim več.
Imam nekaj gomoljev Kresnika in kolikor imam tega, bom pustila tudi Ranomi, ostalo pa izkopam po potrebi.
Sploh ga ne bom tehtala, saj mi je pobral vso voljo.
lep pozdrav_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...