Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Navadni oreh - Juglans regia

tinko

Odgovor Napisal/-a tinko »

Hvala, Cilka za naložene fotografije. Cepiči so nekaj časa miroval, sedaj spet bujno rastejo (do 8 cm na dan), tako, da sem postavil za oporo še dve bambusove palici. Tretji cepič je najprej naredil moški cvet, nato pa ni odgnal. Drugo oko je bilo slepo in tudi ni odgnalo. Prerezal sem folijo in v zasipu se je mučil odganjek. Sedaj je sproščen in lepo dela.
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

Tinko je napisal: Meylannaise naj bi cvetel čez daljše obdobje in pokrival opraševanje različnih sort.

Tinko, kje ga je znanec kupil? NIkjer ga ne najdem. Sad_________________Lp, Živa
Optimist

Odgovor Napisal/-a Optimist »

@živa; http://www.malus.si/oreh/_________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

Optimist, najlepša hvala._________________Lp, Živa
Dajmar

Odgovor Napisal/-a Dajmar »

Tinko mi je cepil oreh.

Lepo kaže.
tinko

Vav. Sem te ravno mislil klicati, kako se obnašajo cepljeni orehi. Kako je pa tistim večjim? Naloži sliko. Meni lepo odganjajo.
Dajmar

Imam težave z RA, težko lezem preko. Se bom potrudil.
Dajmar

Dva cepiča odganjata, za druga dva pa še ne vem. Misliš da lahko odstranim folijo? Po moje bom še počakal kakšnih 14 dni.
tinko

Folija ostane celo poletje. Poganjki morajo biti visoki vsaj en meter. Na moji lanski fotografiji se vidi, kako veliki so poganjki, pa so še vedno v foliji.
Dajmar

Prav. Bom pustil folijo ovito.
Odgovori