Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paprika 2024

Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Paprike imam letos lepe, zdrave, močne, visoke ... za posadit !
Samo to butasto vreme !!!

Saj kak mraz ni napovedan, ampak naslednji teden bo menda SPET bolj deževen.
Me skrbi, da znali potem biti polži v akciji. Saj nimam blaznih problemov z njimi, ampak kakšen pa se priprazi.
Zdaj za solato in zelje se ne sekiram, če je malo obžrto, paprike bi mi bilo pa vsake škoda ...

---------
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Saj polži ne marajo paprik, ali pač Confused No, mogoče so samo moji izbirčni in jih pustijo pri miru._________________naredimo svet lepši
Andrej Banko

Ja, paprike so mi tudi že obžrli. Ponavadi je vrag splezal do vrha in pojedel vršiček.
Paradižnike pa po mojih opažanjih res pretežno pustijo pri miru. Prav tako ne objedajo krompirja.
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

AB, kot praviš, paprike ja, paradižnik ne, plodov se pa ne branijo.

Letos je pa druga zgodba kot lani, super, lepo izgledajo. Jaz sem dva mini ploda paprik utrgala iz sadik, ker jih samo izčrpavajo.
Čeprav bo deževno, jaz ta vikend paprike in paradižnike sadim. nekaj sem že v rastlinjak, paprike bodo šle pa na prosto. S paradižnikom na prosto bom počakala do konca naslednjega tedna, naj ledeni možje minejo._________________Lp, Živa
matejos

Odgovor Napisal/-a matejos »

Andrej Banko je napisal/a:
Paprike imam letos lepe, zdrave, močne, visoke ... za posadit !
Samo to butasto vreme !!!

Saj kak mraz ni napovedan, ampak naslednji teden bo menda SPET bolj deževen.
Me skrbi, da znali potem biti polži v akciji. Saj nimam blaznih problemov z njimi, ampak kakšen pa se priprazi.
Zdaj za solato in zelje se ne sekiram, če je malo obžrto, paprike bi mi bilo pa vsake škoda ...

---------

Izgledajo odlično. V čem pa ratsejo?
Andrej Banko

Neuhaus N2, plus malo prelita in Vermikulita. K vodi za zalivanje pa občasno dodam Algoplasmin in kakšno kapljico gnojila Plagron Root Power.
živa

No, poročam, da sem dobila vseh 5 sadik paradižnika v rastlinjaku popolnoma obžrtih, samo malo debelca je ostalo, spodaj pod zastirko pa ob njem tudi po 5 polžev. Je šla vsa zastirka stran._________________Lp, Živa
matejos

Odgovor Napisal/-a matejos »

Enako se je zgodilo v nizkem tunelu z determinatnim paradižnikom in mravljami lani, sočne rastline so se samo prevrnile
živa

no, pa sem letos odtrgala eno zeleno papriko, lepo dolgo že in eno rumeno.

še prej sem potrgala že mini papričice, da ne bo zavrta rast. ti dve sem pa spregledala.
vsako leto rečem, da bom sadila v rastlinjak prej (aprila), ampak kaj, ko se sam ne odpira med sončnimi dnevi._________________Lp, Živa
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

En nasvet rabim, šele drugič sadim paprike. Kako jih vi sadite? Po dve skupaj ali vsako posebej? In koliko narazen? Je na netu toliko različnih nasvetov, kot je vrtnarjev. Laughing
Lani sem jih imela samo 6 za probo, po eno na 30 cm. Pa se mi je zdelo, da bi bile lahko bolj skupaj._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Odgovori